Rămâi conectat

Curier Județean

APA CTTA Alba: APEL către consumatori pentru folosirea rațională a apei potabile în perioada de secetă

Ziarul Unirea

Publicat

în

APA CTTA Alba: APEL către consumatori pentru folosirea rațională a apei potabile în perioada de secetă

SC APA CTTA SA ALBA face apel către consumatori pentru folosirea ratională a apei potabile în perioada de secetă.

Având în vedere perioada de secetă accentuată, SC APA CTTA SA ALBA face apel către toți beneficiarii serviciului să folosească în mod rațional apa potabila, deoarece din cauza folosirii acesteia in mod iresponsabil, consumul de apă crește, iar resursele de apă din rezervoarele de înmagazinare se epuizează cu rapiditate, fiind necesara refacerea periodica a acestora.

Citește și: Cum va fi VREMEA până în 8 iulie 2024, în Transilvania și la munte: Valul de căldură persistă, cu arșită și vijelii. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Sistemul de alimentare funcționează la capacitate maximă, dar cu toate acestea, consumul este foarte mare, ceea ce duce la imposibilitatea încărcării complete a rezervoarelor multor localități din zona rurală, care să permită funcționarea capacităților de pompare.

Ținând cont de aceste aspecte, adresăm un apel insistent cetățenilor să utilizeze responsabil apa potabilă și să fie constienți de faptul că fac parte dintr-o comunitate si folosind apa potabilă în orice alt scop (activităţi de agrement, activităţi agricole, irigatul grădinilor, spălatul teraselor, curţilor, pavajelor), poate conduce la posibilitatea ca cei aflați la capetele de rețea să fie privați de dreptul vital de a avea minimul de apă pentru necesități casnice, sau o vor avea cu o turbiditate mărită, datorită aceluiași motiv. Pentru udarea grădinilor sau a spațiilor verzi, spălarea autovehiculelor, etc utilizați apa din alte surse ( foraje proprii, puțuri, fântâni).

Apa nu este un produs comercial, ci un bun comun și o resursă limitată care trebuie protejată și utilizată într-un mod sustenabil.

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea