Andrei Caramitru, despre viitorul economic al Europei de Est: „România are o șansă IMENSĂ, dacă nu suntem complet tâmpiți”
Andrei Caramitru, despre viitorul economic al Europei de Est: „România are o șansă IMENSĂ, dacă nu suntem complet tâmpiți”
Într-o postare recentă pe pagina de Facebook, economistul Andrei Caramitru susține că România are o șansă imensă de a deveni un motor economic în Europa de Est, cu condiția să valorifice resursele cu atenție, dar și să participe la reconstrucția Ucrainei.
Citește și: Andrei Caramitru, despre boicotarea marilor retaileri: ”Noi aici ne apărăm sărăcia și credința și neamul! În glod! Toți iobagi. Cu dacii ortodocși, Burebista, Decebal, Gelu și Menumorut și Sfânta Parascheva înainte!”
„Până la criza din 2008 – motorul economic al Europei a fost zona Germană. Bazată pe automobile și industrie mecanică și chimică. După criză – până la războiul din Ucraina – motorul economic de creștere a fost Europa de est – bazat pe consum și reindustrializare. De la războiul din Ucraina – motorul de creștere este sudul Europei, în special Spania dar nu numai. De ce? Două motive:
– turismul a explodat: euro devenind mai ieftin cu mult – vin mulți din Asia și SUA
– nordul Europei / Germania și-a pierdut avantajul pe energie. Contează mai mult acum fotovoltaicele și eolienele – ori în sud e mai mult soare și vânt. În plus, energia nu mai vine pe țeavă de la ruși ci pe mediterana din golf, deci sudul e avantajat.
Acum întrebarea e cum revine pe creștere mare estul Europei. Cu structura economică actuală – e foarte greu. Toate țările sunt dependente de industria germană, au un dezavantaj pe energie, și outsourcing-ul de IT are mari probleme din cauza AI. Mai puțin la noi. Noi avem o șansă IMENSĂ. Dacă nu suntem complet tâmpiți:
– ENERGIE și MINERIT de metale rare, uraniu, fracking, tot – DRILL BABY DRILL. Plus hidro – baraje noi! Și sictir maxim la ecologiști
– reconstrucția Ucrainei la care să contribuim ca să facem bani !
– mutat centrul logistic și industrial de pe Rin pe ruta Gdansk-Lviv-Suceava Constanța-Alexandropolis. Mai bună ruta: 3 mări nu una ca la nemti, mai aproape de sursele de energie, costuri mai mici.
Groaza muscalilor si cegeilor fix asta e. Vor să blocheze fix asta – că ar însemna să devenim prosperi și ancorați puternic în structura vestului. Pentru ei e catastrofal. Ei vor să fure din ruine nu să construiască. Vor să stea în glod – nu cumva cineva să își ridice capul din glod – toți iobagi, toți egali în mizerie totală – doar boierii lui cegeu au voie să facă bani.
Sper ca măcar cei de pe pagina asta înțeleg…„, a scris Andrei Caramitru.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Carduri de energie 2025 | Când vor fi distribuite și care sunt criteriile necesare. Precizările ministrului Energiei
Carduri de energie 2025 | Când vor fi distribuite și care sunt criteriile necesare. Precizările ministrului Energiei Consumatorii vulnerabili pot intra în posesia cardurilor de ajutor pentru plata facturilor la energie începând cu luna august 2025, a anunțat Bogdan Ivan, ministrul Energiei, la Digi24. Este vorba de „un efort de 1 miliard de lei, dar […]
Radu Georgescu, despre cazul vicepremierului Anastasiu: Dacă un membru al Guvernului din Elveția ar fi dat 8 ani mită fiscului, era dat afară în maxim o oră și nu mai lucra niciodată la stat, dar noi suntem în România
Radu Georgescu, despre cazul vicepremierului Anastasiu: Dacă un membru al Guvernului din Elveția ar fi dat 8 ani mită fiscului, era dat afară în maxim o oră și nu mai lucra niciodată la stat, dar noi suntem în România Radu Georgescu a explicat în cea mai recentă postare în mediul online ce s-ar fi întâmplat […]
INCREDIBIL | Timbrele poștale tipărite de Poșta Română sunt vândute de Romfilatelia tot Poștei Române
INCREDIBIL | Timbrele poștale tipărite de Poșta Română sunt vândute de Romfilatelia tot Poștei Române De aproape 20 de ani Romfilatelia vinde timbre Poștei Române. Ironia face că Poșta Română tipărește timbrele pe care le dă companiei Romfilatelia pentru a le cumpăra de la ea. Ironia face că, Poșta Română deține Romfilatelia, dar în același […]