Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Economie

Andrei Caramitru despre încălzirea globală: „Toate emisiile de CO2  provin din Asia. Europa este forțată să taie consumul”

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Andrei Caramitru despre încălzirea globală: „Toate emisiile de CO2  provin din Asia. Europa este forțată să taie consumul”

Economistul român, Andrei Caramitru susține într-o postare pe rețelele de socializare că toate emisiile de dioxid de carbon care duc la încălzirea globală provin din Asia. De asemenea, acesta critică ONG-urile care „zbiară la noi în Europa pe tema asta”, afirmând că aceste organizații au alte agende.

Citește și: Va mai fi sau nu subvenționată energia electrică din 2025: Cât vor scoate din buzunar românii în funcție de consum

„Dacă sunteți îngrijorați de încălzirea globală și credeți că emisiile de co2 sunt o problema – priviți graficul de mai jos . TOATĂ creșterea vine din Asia, TOATĂ. Asia emite peste jumate din co2 global, și crește exponențial (în special China). În Europa și SUA scade, dar nici pe departe cât să compenseze, e imposibil.

Deci – ONG-urile care zbiară la noi în Europa pe tema asta (dar nu zic nimic de Asia) au cu totul altă agendă.

Acum. Cred că singura logica pentru care asta e împins în Europa este pentru că nu mai există energie ieftină și nu mai sunt bani. Deci – TREBUIE ca populația sa TAIE consumul ca să rămână suficientă energie la preț ok pentru marile familii industriale.

E fix fix strategia lui Ceaușescu de a tăia lumina și căldura în case pentru a avea mai multă energie și mai ieftină în fabrici.

Asta e tot – și cum oamenii trebuie să fie convinși – nu le poți spune că facem asta ca să salvăm proprietarii de la BASF, thyssen Krupp sau VW. Așa că le spunem că o fac pentru salvarea planetei”, a transmis Andrei Caramitru pe rețelele de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Hotel de 4 stele din Alba Iulia angajează personal pentru postul de Recepționer: Cerințe și responsabilități

Ziarul Unirea

Publicat

în

Hotel de 4 stele din Alba Iulia angajează personal pentru postul de Recepționer: Cerințe și responsabilități Hotelul ”Aura Unirii”, cu sediul pe strada Mihai Viteazul, numărul 5, Alba Iulia, angajează personal pentru postul de Recepționer. Cerințe: Persoană deschisă, comunicativă; Limba engleză nivel avansat; Cunoștiinte operare PC; Experiența în domeniu nu este obligatorie, dar constituie avantaj; […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea