Rămâi conectat

Ştirea zilei

Anchetă penală pe Facebook Messenger într-un oraș din Alba: Cum a „cercetat” poliţia o femeie suspectă de furt

Ziarul Unirea

Publicat

în

Anchetă penală pe Facebook Messenger într-un oraș din Alba: Cum a „cercetat” poliţia o femeie suspectă de furt

Polițiștii din Abrud au avut parte de o întamplare inedită. Aceștia au luat pe Facebook o declarație de la o femeie care a jefuit un apartament în care a stat în chirie. S-a întâmplat în luna mai 2020, iar în prezent dosarul a ajuns la o primă hotărâre în justiţie.

Discuţiile purtate de un poliţist cu suspecta prin intermediul aplicaţiei Messenger de pe Facebook au devenit probe în dosar, omul legii încheind un proces verbal în acest sens la data de 19 mai 2020.

Astfel, în 7 decembrie 2020 inculpata Delia Bianca L. a fost trimisă în juduectă pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Victima acesteia este proprietarul unui apartament din oraşul Abrud. Bărbatul a închiriat apartamentul, în toamna anului 2018, femeii care domiciliază în Orăştie, judeţul Hunedoara, precum şi concubinului acesteia.

În cursul lunii mai 2019, concubinul a fost arestat pe baza unui mandat european emis de către organele judiciare din Germania şi dus în această ţară pentru a-şi efectua pedeapsa, astfel că în apartament a mai rămas doar femeia.

”În data de 05.06.2019, fără să îl anunţe pe proprietar şi fără să îi predea personal cheia, suspecta a părăsit apartamentul luând din acesta un frigider, un aragaz, o butelie pentru aragaz, două mese şi şase scaune tip taburet, pe care le-a pus într-o dubiţă şi le-a dus într-o locaţie încă necunoscută”, se precizează în rechizitoriu.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că la scurt timp după comiterea furtului, femeia a plecat în Germania, motiv pentru care nu a putut fi audiată nici în calitate de suspectă şi nici în calitate de inculpată. Poliţiştii au reuşit să ia contactul cu aceasta prin intermediul reţelei de socializare.

„Prin intermediul Facebook i s-a adus la cunoştinţă faptul că faţă de ea s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cât şi faptul că împotriva sa a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Pe timpul discuţiilor avute pe reţeaua de socializare Facebook a recunoscut că a luat bunurile din apartamentul persoanei vătămate fără să-i spună acestuia, însă a lăsat să se înţeleagă că şi concubinul său l-ar fi ajutat pe acesta la unele activităţi. De asemenea, a mai precizat că se întoarce în ţară doar după ce va naşte în Germania”, se mai susţine în documentul emis de Parchet.

Judecătoria Câmpeni a condamnat-o pe Delia Bianca L. la plata unei amenzi penale în valoare de 3.600 de lei, precum şi a sumei cu care proprietarul apartamentului s-a constituit parte civilă. Prin hotărâre i s-a atras atenţia că în cazul în care nu va plăti amenda, condamnarea se poate transforma în închisoare cu executare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | În semn de iubire pentru echipa națională, un șofer din Alba a aranjat în Germania trei autocamioane în forma drapelului României, înainte de meciul cu Olanda

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | În semn de iubire pentru echipa națională, un șofer din Alba a aranjat în Germania trei autocamioane în forma drapelului României, înainte de meciul cu Olanda Un șofer din județul Alba a vrut să își arate prețuirea și susținerea pentru echipa națională a României înainte de meciul cu Olanda, din optimile EURO 2024. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea