Rămâi conectat

Actualitate

ANCHETĂ într-un centru de vaccinare din România, după ce trei oameni au fost imunizați cu vaccinul GREȘIT

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANCHETĂ într-un centru de vaccinare din România, după ce trei oameni au fost imunizați cu vaccinul GREȘIT

Este anchetă la un centru de vaccinare din Neamț, după ce trei persoane au fost vaccinate cu serul AstraZeneca la doza a treia, deși booster-ul se face în țara noastră doar cu un vaccin pe bază de ARN mesager. Un alt caz identic a fost descoperit și în Brașov, transmite Realitatea Plus. Se pare că cele trei persoane ar fi cerut să li se injecteze serul AstraZeneca, iar cadrele medicale i-au imunizat fără să le spună că momentan în țara noastră pentru doza a treia este folosit serul de la Pfizer sau cel de la Moderna. Persoanele în cauză s-au vaccinat în cursul silei de vineri, 21 octombrie.

Peste 110.000 de persoane au fost vaccinate

110.539 de persoane au fost vaccinate în 24 octombrie. În total 6.417.484 de persoane au fost imunizate de la începutul campaniei cu o doză, iar 5.920.032 dintre acestea au schema completă de vaccinare. De asemenea, 706.622 de persoane au făcut și doza a treia.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, duminică, la ora 17.00, numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 11.850.881.

Au fost utilizate 9.013.480 de doze Pfizer BioNTech, 792.384 de doze Moderna, 851.758 de doze AstraZeneca și 1.193.259 de doze Johnson&Johnson.

În ultimele 24 de ore au fost 49 de reacții adverse în urma vaccinării. În ceea ce privește numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, sunt 18.071 de reacții comune și minore.

EMA: Vaccinarea anti-COVID cu alt ser la doza a treia, mai eficientă

Vaccinarea cu alt ser față de cel folosit pentru primele două doze poate fi mult mai eficientă, susține Agenția Europeană a Medicamentului.

Un studiu publicat în Statele Unite săptămâna trecută arăta că persoanele care fac vaccinuri ce folosesc tehnologia clasică par să fie mai bine protejate dacă fac doza booster cu un vaccin care utilizează tehnologia ARN mesager, adică Pfizer sau Moderna. EMA a anunțat că va studia datele venite de la Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA), care a decis că o persoană poate primi un alt ser pentru doza a treia.

”Constatăm că există câteva rezultate promiţătoare în studii care confirmă că această abordare provoacă, prin anumite combinaţii de vaccinuri, un răspuns imunitar mai puternic decât atunci când se foloseşte acelaşi tip de vaccin, la o vaccinare suplimentară”, a declarat într-o conferinţă de presă Marco Cavaleri, însărcinat cu strategia vaccinării la EMA.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apar primele buletine cu cip: Măsura controversată care bagă românii în sperieți

Bera Larisa

Publicat

în

Apar primele buletine cu cip: Măsura controversată care bagă românii în sperieți În anul 2025 în România se vor elibera primele buletine cu cip. Măsura este una controversată în rândul românilor, mulți considerând prezența unui cip pe buletin ca un semn că ar fi marcați. Citește și: Cum să îți faci un alt act de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea