ANAF intensifică controalele asupra vânzătorilor de pe OLX: Românii trebuie să se conformeze sau să se confrunte cu impozitarea și controalele fiscale
ANAF intensifică controalele asupra vânzătorilor de pe OLX: Românii trebuie să se conformeze sau să se confrunte cu impozitarea și controalele fiscale
Vestea importantă pentru românii care desfășoară vânzări pe OLX este că ANAF are un plan de acțiune și i-a notificat pe cei care obțin venituri considerabile din această activitate. ANAF a trimis notificări de conformare către persoanele respective.
Persoanele care au primit astfel de notificări trebuie să completeze și să depună Declarația unică, deoarece vânzările online sunt considerate venituri din activități independente. Dacă aceste persoane nu se conformează, vor fi supuse controlului din partea Direcției Generale Antifraudă Fiscală.
ANAF utilizează datele colectate de la companiile de curierat pentru a identifica persoanele în cauză. Este important de menționat că nu se iau în considerare persoanele care au vândut doar produse precum biciclete pentru copii pe OLX. Accentul este pus pe cei care desfășoară activități comerciale.
Potrivit declarațiilor recente ale directorului general Antifraudă, Teodor Alexandru Georgescu, în primă fază, se efectuează o verificare documentară pentru persoanele cu venituri de peste 500.000 lei. Această verificare este realizată de la sediul ANAF, iar ulterior se va emite o decizie de impunere.
Pentru celelalte persoane cu venituri sub 500.000 lei, ANAF va trimite o notificare de conformare la adresa lor. Dacă aceste persoane nu se conformează, vor urma controale suplimentare.
Se pare că există și cazuri în care persoanele care au primit notificări au avut venituri sub 200.000 lei.
Conform unui consultant fiscal, Cornel Grama, persoanele care nu se conformează pot primi o impunere din oficiu și riscă să fie acuzate de evaziune fiscală.
Teodor Alexandru Georgescu a menționat că în acest tip de comerț sunt implicate și firmele de curierat, iar unele dintre ele nu se conformează fiscal. ANAF primește informații prin Declarația 395. De asemenea, au fost identificate cazuri în care identități au fost furate de către clienții acestor firme de curierat, care preferă să opereze în numele altor persoane pentru a evita detectarea. S-au descoperit chiar și cazuri de operațiuni realizate în numele persoanelor decedate. Se solicită toate măsurile posibile pentru identificarea partenerilor de afaceri, conform spuselor lui Teodor Alexandru Georgescu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii8 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii