Rămâi conectat

Ştirea zilei

Amenzile date în timpul stării de urgență nu sunt anulate de decizia CCR: Trebuie atacate de cetățeni în instanță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Renate Weber, Avocatul Poporului, a declarat marți, la Digi24, că în urma deciziei CCR de a declara neconstituționale unele amenzi date în perioada stării de urgență, amenzile respective nu se anulează automat, ci trebuie atacate de cetățeni în instanță având la bază decizia Curții Constituționale.

„Dacă azi CCR constată neconstituționalitate, este un ajutor pentru judecători, dar nu prin acest fapt se pot anula amenzile. Adică fiecare în parte din cei amendați, vreo 300.000 de mii, trebuie să meargă la instanța de judecată”, a declarat Renate Weber.

Astfel, procesele verbale nu sunt anulate în lipsa unei decizii a instanței.

„Nici nu indraznesc sa ma gandesc cat de aglomerate sunt instantele, ca s-ar putea trezi cu zeci de mii de plangeri”, a mai declarat Renate Weber.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Cum s-a petrecut accidentul de pe DN 75, la Vadu Moților: Doi vârstnici din Craiova au ajuns la spital după ce o șoferiță de 64 de ani s-a răsturnat cu mașina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum s-a petrecut accidentul de pe DN 75, la Vadu Moților: Doi vârstnici din Craiova au ajuns la spital după ce o șoferiță de 64 de ani s-a răsturnat cu mașina Doi vârstnici din Craiova au ajuns sâmbătă la spital după ce o șoferiță s-a răsturnat cu mașina pe DN 75, la Vadu Moților. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea