Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

AMENZI de până la 3.000 de lei pentru românii gălăgioși: Locuitorii de la bloc și de la case, chiar și în mediul rural, ”taxați” dacă fac petreceri zgomotoase

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

AMENZI de până la 3.000 de lei pentru românii gălăgioși: Locuitorii de la bloc și de la case, chiar și în mediul rural, ”taxați” dacă fac petreceri zgomotoase

Sunt amenzi de până la 3.000 de lei pentru locuitorii de la bloc și de la case, chiar și în mediul rural, care fac scandal, desfășoară activități gălăgioase în locuințe sau organizează petreceri zgomotoase. De altfel, regulile privind programul de liniște sunt în vigoare de mulți ani pentru cei care stau la bloc. Doar că, noua lege îi vizează și pe cei care stau la casă.

Citește și: Amenzi pentru românii care îşi spală maşina în faţa blocului sau chiar în propria curte. Sancțiunile diferă în funcție de oraș

Prin urmare, un proiect legislative aflat în dezbatere propune dublarea sancțiunilor în ce-i privește pe cei care organizează petreceri la bloc sau la casă. Astfel, cei care dau petreceri zgomotoase, ascultă muzică prea tare sau execute lucrări în timpul programului de liniște vor plăti mai mult. În cazul acestor persoane, sancțiunile vor crește până la 3.000 de lei. În prezent, persoanele care organizează petreceri zgomotoase, fără acordul prealabil al vecinilor, riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.500 de lei.

Ce spune legea actuală

De asemenea, amenzile se dublează și pentru firmele care organizează petreceri private gălăgioase în preajma locuințelor. Cei care încalcă regulile riscă să plătească până la 12.000 de lei. În prezent, sancțiunile pentru cei care fac zgomot peste limitele legii se aplică doar în mediul urban. Dar noul proiect de lege stabilește că amenzile vor fi aplicate și în mediul rural.

Perturbarea liniștii publice a devenit o problemă tot mai frecventă și afectează viața cetățenilor. Potrivit legii în vigoare, se consideră contravenție:

„Organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban.”, potrivit legii actuale.

De asemenea, și anumite lucrări de renovare făcute în apartament sunt ilegale și se sancționează conform legii. Și chiar dacă lucrările nu se fac în orele de liniște, proprietarii tot riscă amenzi uriașe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vouchere pentru alimente 2025: De la 1 ianuarie, cardurile sociale vor fi alimentate cu 125 lei, odată la 6 luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vouchere pentru alimente 2025: De la 1 ianuarie, cardurile sociale vor fi alimentate cu 125 lei, odată la 6 luni Vouchere pentru alimente se modifică de la 1 ianuarie 2025, când cardurile sociale vor fi alimentate cu 125 lei, odată la 6 luni. Modificări importante în frecvența și valoarea ajutoarelor sociale Ministerul Muncii a oferit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea