Amenajarea Parcului Alba Iulia Nord, din Micești – Orizont: Proiectul ambițios, într-o nouă etapă
Amenajarea Parcului Alba Iulia Nord, din Micești – Orizont: Proiectul ambițios, într-o nouă etapă
Proiectul de amenajare a Parcului Alba Iulia Nord ce va fi situat în cartierul Micești – Orizont trece într-o nouă etapă, după cum reiese dintr-un Proiect de Hotărâre inițiat la data de 12 noiembrie 2024 de Gabriel Codru Pleșa, primar al municipiului Alba Iulia.
Citește și: Un nou pas înspre amenajarea șanțului estic al Cetății Alba Carolina: Ce îmbunătățiri vor fi aduse pe cei 19.559 mp
Proiectul de Hotărâre în forma propusă de inițiatorul Gabriel Codru Pleșa, primar al municipiului Alba Iulia, publicat în Monitorul Oficial Local la data de 12 noiembrie 2024, va fi supus votului consilierilor locali:
Art.1 – Aprobă documentația tehnico – economică, faza proiect tehnic și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „AMENAJARE PARC NORD – MUNICIPIUL ALBA IULIA CARTIER MICESTI – ORIZONT”, conform anexei, parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2 – Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredințează Direcția tehnică, dezvoltare – Serviciul Investiții și lucrări publice din aparatul de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia.
Art.3 – Prezenta hotărâre poate fi contestată conform Legii nr. 554/2004 privind contenciosul – administrativ, cu modificarile și completarile ulterioare.
Raportul Serviciului Investiții și Lucrări Publice privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza PT și a indicatorilor tehnico-economici, pentru obiectivul de investiții:
Municipiul Alba Iulia propune Realizarea unui parc în cartierul Micești-Orizont din Aba Iulia, este o necesitate pentru a răspunde cerințelor comunității și a aduce orașul în conformitate cu normele privind spațiile verzi. Obiective preconizate a fi atinse prin realizarea investiției:
- Definirea unui nucleu în rețeaua verde a orașului pentru viitoarea dezvoltare pe direcția NordSud cu legătura spre bazinul olimpic și pe direcția Est-Vest cu parcul dendrologic și malul Râului Ampoi, laolaltă cu susținerea funcției ecologice a zonei;
- Crearea de facilități pentru copii, cum ar fi locuri de joacă, și pentru alte grupuri de vârstă, cum ar fi zone de fitness în aer liber;
- Valorificarea surselor de apă existente oferind atât cadre de refugiu și relaxare, cât și loc de reproducere și hrană pentru habitatele terestre și acvatice;
- Organizarea de evenimente și activități comunitare, care să promoveze coeziunea socială și implicarea locuitorilor în viața cartierului;
- Activarea parcului prin amplasarea unui pavilion multifuncțional cu funcțiune sportivă și culturală creșterea valorii imobiliare în zonă, făcând cartierul mai atractiv pentru potențiali noi rezidenți și investitori;
- Crearea unui sistem de iluminat articulat, sensibil și atmospheric;
- Crearea unui sistem de piese de mobilier în acord cu abordarea naturalistă;
- Îmbunătățirea calității aerului și reducerea efectului de căldură urbană prin plantarea de arbori și crearea unor zone verzi extinse;
- Implementarea unei bariere vegetale pentru reducerea poluării fonice și vizuale generate de activitatea din incinta Fabricii de Ouă și pentru sporirea biodiversității.
Valoarea obiectivului de investiție la faza PT este de 29.319.556,34 lei cu TVA 19% din care construcții-montaj (C+M) 20.640.490,99 lei, fără TVA este : 24.670.369,78 lei din care construcții-montaj (C+M) 17.344.950,41 lei.
Menționăm că diferența de TVA a rezultat datorită faptului că unele articole/taxe de la capitolul 5 din Devizul General sunt scutite de TVA.
Prin HCL nr.355 din 07.10.2024 a fost aprobată documentația tehnico – economică, faza SF și indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții.
Potrivit ghidului solicitantului este nevoie de aprobare a documentației tehnicoeconomice și indicatorilor tehnico-economici la faza PT.
Faţă de cele prezentate mai sus, propunem Consiliului Local Alba Iulia aprobarea documentației tehnico-economice faza PT și a indicatorilor tehnico-economici, pentru obiectivul de investiții: „AMENAJARE PARC NORD – MUNICIPIUL ALBA IULIA CARTIER MICESTI – ORIZONT”.
Anexa la Proiectul de Hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza PT și a indicatorilor tehnico-economici, pentru obiectivul de investiții:
1.SUPRAFAȚA ZONEI DE STUDIU CARE FACE OBIECTUL PREZENTEI DOCUMENTAȚII – 83 225
2.SUPRAFAȚĂ ZONĂ UMEDĂ CU VEGETAȚIE CRESCUTĂ SPONTAN – 38 790
3.SUPRAFAȚĂ ZONĂ CU DEPOZITE NECONTROLATE DE PĂMÂNT /MOLOZ – DIN CONSTRUCȚII – 8 395
4.SUPRAFAȚĂ ZONĂ TERENURI AGRICOLE – 36 040
SPAȚII MINERALE/CONSTRUCȚII PROPUSE
5. ALEI PIETRIȘ STABILIZAT – 5 450
6. ALEI SUSPENDATE – 600
7.PARCĂRI – 738
8.DOTĂRI OGLINDĂ DE APĂ – 2 935
9.DOTĂRI -TEREN DE SPORT – 435
10.DOTĂRI GRUP SANITAR – 9
11.DOTĂRI PAVILON – 104,64
TOTAL 9 574
SPAȚII VERZI AMENAJATE
12. SPAȚII VERZI CU AMENAJĂRI VEGETAȚIE JOASĂ MEDIE ȘI ÎNALTĂ – 77 399
13.ARBORI PĂSTRAȚII – 364 buc
14. ARBORI PLANTAȚII – 410 buc
15.TOTAL ARBORI – 774 buc
Valoarea totala pentru INVESTIȚIE (INV):
– cu TVA 19% este: 29.319.556,34 lei din care construcții-montaj (C+M) 20.640.490,99 lei
– fără TVA este : 24.670.369,78 lei din care construcții-montaj (C+M) 17.344.950,41 lei
Proiectul este finanțat prin Programul Regiunea Centru 2021-2027, care are ca scop promovarea dezvoltării integrate și sustenabile a teritoriilor urbane și rurale. Durata estimată de execuție este de 37 luni, din care 2 luni proiectare și 35 de luni pentru execuție.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Efectele „ordonanței trenuleț” la nivelul județului Alba. Marius Hațegan, vicepreședintele CJ: „Lucrurile au fost făcute pe repede înainte și câteva chestiuni au fost omise”
Efectele „ordonanței trenuleț” la nivelul județului Alba. Marius Hațegan, vicepreședintele CJ: „Lucrurile au fost făcute pe repede înainte și câteva chestiuni au fost omise” Prezent într-o emisiune la Radio Unirea FM, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, a vorbit printre altele, despre efectele care se resimt la nivelul județului nostru în urma implementării renumitei „ordonanțe […]