Rămâi conectat

Curier Județean

Amenajarea lacului Chereteu, din Blaj: Cinematograf de vară, pavilion subacvatic, debarcader, alei pietonale, insule plutitoare și fântână arteziană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenajarea lacului Chereteu, din Blaj: Cinematograf de vară, pavilion subacvatic, debarcader, alei pietonale, insule plutitoare și fântână arteziană

Proiectul de amenajare a lacului Chereteu din Blaj urmărește reconversia zonei și transformarea ei într-un loc pentru activităţi recreative și culturale.

”Proiectul „Reconversia funcțională a zonei lacului Chereteu” va fi finanțat prin P.O.R. 2021-2027, pe Axa Verde/Albastru și are ca obiective principale amenajarea zonei malurilor lacului Chereteu și dotarea acestora cu mobilier urban tip smart, accesibilizarea malurilor lacului Chereteu prin realizarea unui inel concentric în jurul acestuia și construirea unei punți pietonale deasupra luciului de apă.

Citește și: Cinematograf de vară, debarcader, pavilion subacvatic în zona lacului Chereteu din Blaj: Studiu de Fezabilitate, actualizat

De asemenea, se are în vedere iluminatul ornamental al malurilor lacului, amenajarea unui complex multifuncțional cu cinematograf de vară, pavilion cu rol educativ, formativ și cultural, curățarea lacului Chereteu, realizarea unui ansamblu de fântâni arteziene la nivelul luciului de apă, a unui debarcader și a unei zone de promenadă”, notează pe Facebook edilul Blajului, Gheorghe Rotar.

Proiectul urmărește amenajarea unui complex multifuncțional care să includă un cinematograf de vara în aer liber, de tip amfiteatru, având o capacitate de 300 locuri, debarcader pentru bărci și hidrobiciclete, dar și un pavilion subacvatic multifuncțional, cu rol educativ și cultural.

Locația va dispune și de un spațiu de alimentație publică care va avea în componentă și o terasă de aproximativ 320mp.

Amenajarea a 3 insule plutitoare circulare decorate cu plante și a unei fântâni arteziene în mijlocul lacului sunt ale elemente inedite care vor aduce un plus de unicitate zonei.

Proiectul prevede și realizarea de alei pietonale, stație de bike sharing, ponton plutitor, dar 3 locuri de joacă cu o suprafață totală de 1455 mp. Locurile de joacă vor fi diferențiate pe grupe de vârstă și vor fi dotate cu 14 echipamenete de joacă (cu diferte tematici) și o tiroliană.

De asemenea se propune amplasarea a 5 ansambluri dedicate finessului. Locurile de joacă vor fi amenajate cu vegetație înalta și medie, bănci/coșuri de gunoi și stâlpi de iluminat.

Nu în ultimul rând, va fi construită o piațetă pentru întâlniri și evenimente culturale, fiind amplasată în zona de intrare a parcului, urmând să aibă o suprafață de 675mp.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea