Ambii părinți ar putea beneficia de concediul de creștere a copilului, simultan: Proiect
Ambii părinți ar putea beneficia de concediul de creștere a copilului, simultan: Proiect
Miercuri, în Parlament s-a depus o inițiativă legislativă, care oferă ambilor părinți posibilitatea de a beneficia de concediu simultan, însoțit de indemnizația de creștere a copilului. Acest proiect de lege a fost depus de Cristina Rizea, deputat neafiliat, membră REPER.
Conform proiectului, statul susține ambii părinți în folosirea dreptului la concediu pentru creșterea copilului atât simultan, cât și separat, așa cum se procedează în prezent.
Propunerea modifică și completează OUG nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, prevede ca cel puțin o lună de concediu de creștere a copilului să fie alocată părintelui care nu cere acest drept. În alte cuvinte, din totalul de 24 de luni, cel puțin o lună se acordă de drept părintelui care nu a solicitat acest drept în mod inițial. În cazul în care părintele nu a solicitat inițial concediul refuză dreptul la concediul care ii revine, perioada respectivă nu poate fi transmisă părintelui care a solicitat inițial concediul.
„Politicile dedicate sprijinirii familiilor sunt o prioritate pentru Partidul REPER şi trebuie să devină direcţii prioritate pentru statul român. (…) În anumite cazuri, necesitatea prezenţei ambilor părinţi în etapa incipientă a vieţii unui copil este imperativă. De la educaţia timpurie până la elementele ce vizează sănătatea, motricitatea şi dezvoltarea competenţelor primare ale copilului, implicarea activă a ambilor părinţi, în cazul în care aceştia consideră oportună o astfel de abordare, este de bun augur. În ciuda faptului că există deja zile libere acordate ca urmare a absolvirii cursului de puericultor, consider că acestea sunt insuficiente pentru nevoile pe care creşterea copilului le presupune”, a afirmat Cristina Rizea.
Inițiativa nu modifică în niciun fel durata concediului de creștere a copilului, nici nu obligă părinții la o anumită conduită, ci doar flexibilizează opțiunile.
Sursa: dcbusiness.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României Proiectul de lege privind Codul silvic a fost promulgat de Președintele României, Klaus Iohannis, vineri, 20 decembrie 2024. Aceasta are ca obiect de reglementare regimul silvic, guvernanţa sectorului silvic, controlul aplicării şi respectarea regimului silvic, precum şi regimul […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 21 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 13 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor