Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alți doi medici de la Spitalului Municipal Aiud detașați la Spitalul COVID-19 Blaj, pentru a ajuta la tratarea pacienților infectați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alți doi medici din cadrul Spitalului Municipal Aiud au fost detașați la Spitalul COVID-19 Blaj, alături de medicul Roxana Nistea.

Este vorba despre doamna medic specialist gastroenterolog Mădălina Maria Gorgan și despre doamna medic specialist pediatru Ana Eugenia Popa.

”Toate gândurile noastre bune și toată susținerea noastră se îndreaptă spre doamnele doctor!”, transmite administrația locală de la Aiud.

Reamintim că numărul bolnavilor infectați cu noul coronavirus tratați, la Spitalul Municipal Blaj, spital suport pentru cazurile de COVID-19, până în data de 30 aprilie 2020, este de 51.

La Blaj au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu COVID-19, toate în rândul cadrelormedicale, în prezent internate la Spitalul Municipal Blaj, astfel:

– un medic și o asistentă medicală care au lucrat în prima tură a spitalului în tratarea pacienților cu coronavirus. Medicul prezintă formă medie de îmbolnăvire, cu o evoluție favorabilă, în timp ce asistenta medicală este asimptomatică;

– 2 asistente și 2 infirmiere care urmau sa intre în tură săptămâna viitoare și care s-au infectat în afara Spitalului Blaj. Ele prezintă forme asimptomatice.

Până în data de 30 aprilie 2020, 28 de pacienți s-au vindecat și au fost externați, 3 pacienți cu stare ameliorată au fost transferați la secția Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia și 7 pacienți au decedat.

În prezent, în Spitalul Municipal Blaj sunt internați 23 de pacienți, în următoarele secții:

– Boli infecțioase: 9 pacienți (6 favorabili, 3 staționari);– Interne: 12 pacienți (8 favorabili, 4 staționari);

– ATI: 2 pacienți în stare critică.

Reamintim faptul că la Spitalul Municipal Blaj sunt tratați doar pacienții cu forme severe sau grave de infecții cu COVID-19 sau care au și alte patologii cronice, celelalte spitale din județ asigurând tratarea pacienților cu forme ușoare sau asimptomatice de infecții cu COVID-19.

Deși avem o misiune foarte grea în această luptă cu un adversar invizibil, comunitatea blăjeană rămâne unită, în prima linie, cu speranța că totul va fi bine!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Prăpăd la Sohodol după o vijelie puternică: Mai mulți copaci, puși la pământ de vântul puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prăpăd la Sohodol după o vijelie puternică: Mai mulți copaci, puși la pământ de vântul puternic O vijelie puternică a făcut prăpăd la Sohodol. După zilele caniculare, furtunile lovesc cu la fel de multă putere mai multe zone din județ. Citește și: VIDEO | Natura s-a dezlănțuit vineri la Șibot: Ploaie torențială și rafale de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea