Alimentele pe care trebuie să le consumăm pe timp de caniculă
Când e caniculă, temperaturile ridicate ne moleşesc, ne dau dureri de cap şi cresc nivelul de stres din organism. Pentru a ne menţine energici pe tot parcursul zilei este necesar să acordăm o atenţie deosebită alimentaţiei.
În primul rând trebuie să ții cont de câteva reguli generale care te vor ajuta să previi apariția oboselii. Nu este indicat să sari peste micul dejun. Dimineața creierul nu mai are suficientă glucoză care să-l ajute să funcționeze optim, dacă nu îi este furnizată prin alimentație.
Iată, așadar, câteva alimente care te vor menține hidratat și energic pe timp de vară:
O ceaşcă de ceai şi sandwich-urile cu castravete sunt principalele produse care pot avea un efect benefic asupra corpului atunci când temperaturile sunt ridicate.
Deşi foarte tentante, îngheţata sau produsele ţinute la frigider nu fac bine corpului, atrag atenţia cercetătorii, scrie Daily Mail.
Chiar şi apa trebuie consumată la temperatura camerei. Poate cel mai bun aliment în zilele călduroase ale anului este castravetele, care poate fi servit sub formă de sandwich cu maioneză şi sare, spun cercetătorii de la Societatea Chimică Americană. De asemenea, legumele şi fructele bogate în apă sunt cheia unei bune alimentaţii pe timp de caniculă, pepenele fiind un alt produs bun de consumat atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate.
Pepenele verde – Gustos, plin de vitamine şi de apă, pepenele verde este fructul care ne hidratează şi ne răcoreşte pe timp de vară. Pepenele verde este bogat în vitamine B, necesare pentru producerea de energie. Este o bună sursă de vitamina B6, B1, magneziu şi potasiu, care ajută la buna funcţionare a sistemului nervos.
Roșia – Multă lume nu știe că roșiile, prin consumul lor, ne protejează cu o peliculă invizibilă de razele nocive ale soarelui. Include-le zilnic în alimentația ta sau în salate.
Iaurtul – Iaurtul este bogat în proteine, fiind ideal pentru consum în zilele toride de vară. În plus, iaurtul are un efect răcoritor asupra stomacului. Îl poți combina, de asemenea, cu fructe proaspete pentru un plus de savoare.
Castraveții – Dacă nu aveți timp pentru a bea suficiente lichide, unul dintre trucuri este să mâncați castravete deoarece conține 90% apă. Acesta te va ajuta să te hidratezi. Este o sursă importantă de vitamina A, B și C. Toate aceste susbtanțe ajută la stimularea sistemului imunitar și ne oferă energie. Puteți face, de asemenea, un suc de castravete cu spanac și morcov.
Portocalele – Consumate ca atare sau sub formă de fresh proaspăt, potocalele sunt bogate în fibre și vitamina C și oferă aproape instantaneu un plus de energie.
Sursa: realitatea.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii4 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii