Alimente recomandate împotriva îmbătrânirii
Medicul nutriționist, Alexandra Dalu, a afirmat că pentru a reduce riscurile unor boli, se recomandă limitarea sau chiar stoparea consumului de alcool și a fumatului și alegerea unor alimente cu înaltă valoare nutrițională, care asigură păstrarea organismului.
Migdalele sunt și ele alimente recomandate împotriva îmbătrânirii. Fructele oleaginoase sunt bogate în omega 3, fibre, proteine vegetale, vitamine, minerale și alți antioxidanți. Ele contribuie la menținerea colesterolului bun, la remineralizarea scheletului, are proprietăți protectoare împotriva bolilor cardiovasculare, diabetului și hipertensiunii. Sunt recomandate migdalele tari, fără pete. Pot fi consumate în orice moment al zilei.
Unul dintre alimentele recomandate de medicul francez este usturoiul, bogat în antioxidanți, vitamine, fibre, minerale și oligoelemente. El este eficient împotriva îmbătrânirii celulare (și a cancerelor și inflamațiilor) și, luat în cantități mari, reduce riscul dezvoltării de boli cardiovasculare și scade hipertensiunea arterială. Antibiotic natural, acest condiment reduce și riscul de infecții, îndeosebi ale bronhiilor. Cel mai bine este să se consume cățeii de usturoi cruzi, tăiați mărunt sau zdrobiți, cel puțin unul pe zi. În caz că se digeră greu, se pot fierbe, relatează francedimanche.fr.
Sardinele au un bogat conținut în omega 3, antiinflamator natural care face parte din acizii grași indispensabili organismului.
Ouăle conțin acizi grași omega 3, indispensabili organismului, și având proprietăți antiinflamatoare. Ele furnizează și toți aminoacizii de care corpul are nevoie pentru a produce proteine, precum și vitamine (A, B5,E, B8, B12, B9 și D), minerale (fosfor, zinc) și antioxidanți puternici.
Un alt aliment anti-age recomandat de Alexandra Dalu este cafeaua. Pe lângă faptul că însoțește plăcut întâlnirile între prieteni, cafeaua îmbunătățește performanțele fizice și intelectuale. În plus, conține antioxidanți care protejează împotriva afecțiunilor legate de avansarea în vârstă (boli cardiovasculare și cancere). Nu se recomandă un consum mai mare de patru cești pe zi și nici după-amiaza sau seara, pentru a evita stări de nervozitate și probleme cu somnul. Medicul nutriționist îi sfătuiește pe amatori să consume de preferință cafea bio și arabica, care conțin mai puțină cafeină.
Rodiile intră și ele în categoria alimentelor care protejează împotriva îmbătrânirii. Bogate în vitamina C și antioxidanți (polifenoli), acestea sunt cei mai buni aliați într-un regim antiîmbătrânire dintre toate fructele. Consumul lor reduce riscul de boli cardiovasculare, unele tipuri de cancer și tulburări neurologice. Este bine să se aleagă fructele mai grele, semn că sunt mai zemoase, care pot fi consumate ca atare sau sub formă de suc, presându-le ca pe portocale.
Afinele sunt fructe cu o cantitate record de antioxidanți (vitamina C, flavonoide), fiind eficiente în lupta împotriva îmbătrânirii organismului. Ele contribuie și la întărirea capilarelor sanguine și la elasticitatea pielii, previn riscurile de accidente vasculare și cardiace și cancerul. În plus, afinele ar ameliora și acuitatea vizuală și vederea nocturnă. Se recomandă fructele tari, consumate ca atare sau zdrobite cu puțin zahăr.
Roșiile sunt răcoritoare și conțin puține calorii, fiind consumate în cantități mari în salatele de vară. Bogate în licopen, care protejează vederea și prostata, roșiile conțin și compuși fenolici, vitamine și minerale, tot atâtea elemente prețioase împotriva îmbătrânirii premature. Se recomandă tăierea lor în ultimul moment pentru a nu se pierde nutrienții și servirea cu câteva picături de ulei de măsline. Pot fi consumate și sub formă de suc sau fierte pentru a îmbunătăți absorbția de licopen. Coaja nu trebuie în niciun caz aruncată, ea fiind cea mai bogată în antioxidanți, potrivit Agerpres.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentariio zi ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Sport5 zile ago
FOTO: Philip Pahone, debut în Liga 3, pentru Metalurgistul Cugir, la 15 ani și aproape 6 luni!
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată
-
Ştirea zilei2 zile ago
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Când se taie pomii fructiferi. Perioada optimă pentru obținerea unei recolte bune