Aliment consumat des de către copii, pericol pentru sănătate. Care sunt ingredientele dăunătoare pe care le conține
Asociația pentru Protecția Consumatorului lansează un avetisment cu privire la un aliment consumat foarte des de către copii și nu numai. Este vorba despre pufuleți. Aceștia sunt produse hipercalorice și nu sut recomandați copiilor, femeilor însărcinate și celor care suferă de boli cardiovasculare, renale și simdrom metabolic.
Un aliment consumat des de către adulți dar în special de către cei mici este extrem de periculos pentru sănătate. Asociația pentru Protecția Consumatorului lansează un avertisment în această privință.
Asociația pentru Protecția Consumatorului a întocmit un raport în privința pufuleților și ce conțin de fapt aceștia. Conform raportului pufuleții ne pot afecta serios sănătatea.
Astfel raportul arată că următoarele ingrediente prezente în pufuleți pot fi dăunătoare:
- 59% din produsele analizate conţin o cantitate mai mare de 5 grame acizi graşi saturaţi, astfel de produse nu sunt recomandate copiilor!
- 38% din produsele analizate conțin între 1 şi 8 aditivi alimentari!
- 38% din produsele analizate conţin arome sintetice!
- 34% din produsele analizate conţin sare iodată!
- 31% din produsele analizate conţin între 2 grame de sare şi 3 grame de sare per 100 grame produs!
- 22% din produsele analizate conţin potenţiatori de gust şi aromă!
- 22% din produsele analizate conţin extract de drojdie!
- Conținutul de caşcaval pudră variază între 0,1% și 0,5%!
„Pufuleţii constituie una din gustările cele mai apreciate de către copii, dar, din păcate, foarte puţini părinţi cunosc faptul că există sortimente de pufuleţi cu o încărcătură chimică foarte mare, constituită din potenţiatori de gust şi arome, coloranţi, acidifianţi, emulsifianţi şi arome sintetice. Pufuleţii sunt produse hipercalorice, cu un conţinut ridicat de grăsimi saturate şi sare, fapt care nu-i recomandă să facă parte din alimentaţia copiilor, a femeilor însărcinate şi a celor care suferă de boli cardiovasculare, renale şi sindrom metabolic”, spune conf. univ. dr. Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori.
sursa: capital.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Slănina, remediu pentru reducere colesterolului: Cu ce să o combini pentru a elimina toxinele din organism
Slănina, remediu pentru reducere colesterolului: Cu ce să o combini pentru a elimina toxinele din organism Slănina, un produs alimentar iubit de mulți români, s-a dovedit a fi benefică în reducerea colesterolului. Specialiștii recomandă anumite combinații pentru ca aceasta să aibă efecte maxime asupra organismului. Citește și: Zeama de varză murată sau moarea: Proprietăți și […]
Alternativa perfectă pentru cafea: Boost de energie și beneficii multiple Băutura care înlocuiește cafeaua pentru dimineți pline de energie, fară efecte secundare. O alternativă mai sănătoasă. Cafeaua este băutura preferată a multor oameni dimineața, oferind un impuls rapid de energie. Cu toate acestea, consumul excesiv poate veni la pachet cu efecte secundare precum nervozitate, palpitații […]
Schimbările climatice vor agrava alergiile. Avertisment pentru persoanele predispuse
Schimbările climatice vor agrava alergiile. Avertisment pentru persoanele predispuse Schimbările climatice bruște din acestă perioadă afecteză persoanele cu alergii și probleme respiratorii, aceste boli crescând cu 30% din cauza intensificării polenului și mucegaiului în aer. Citește și: INSP: Aproape 100 de cazuri noi de COVID-19 în ultima săptămână, în creștere cu 23%. Doi oameni au […]