Aliment consumat des de către copii, pericol pentru sănătate. Care sunt ingredientele dăunătoare pe care le conține
Asociația pentru Protecția Consumatorului lansează un avetisment cu privire la un aliment consumat foarte des de către copii și nu numai. Este vorba despre pufuleți. Aceștia sunt produse hipercalorice și nu sut recomandați copiilor, femeilor însărcinate și celor care suferă de boli cardiovasculare, renale și simdrom metabolic.
Un aliment consumat des de către adulți dar în special de către cei mici este extrem de periculos pentru sănătate. Asociația pentru Protecția Consumatorului lansează un avertisment în această privință.
Asociația pentru Protecția Consumatorului a întocmit un raport în privința pufuleților și ce conțin de fapt aceștia. Conform raportului pufuleții ne pot afecta serios sănătatea.
Astfel raportul arată că următoarele ingrediente prezente în pufuleți pot fi dăunătoare:
- 59% din produsele analizate conţin o cantitate mai mare de 5 grame acizi graşi saturaţi, astfel de produse nu sunt recomandate copiilor!
- 38% din produsele analizate conțin între 1 şi 8 aditivi alimentari!
- 38% din produsele analizate conţin arome sintetice!
- 34% din produsele analizate conţin sare iodată!
- 31% din produsele analizate conţin între 2 grame de sare şi 3 grame de sare per 100 grame produs!
- 22% din produsele analizate conţin potenţiatori de gust şi aromă!
- 22% din produsele analizate conţin extract de drojdie!
- Conținutul de caşcaval pudră variază între 0,1% și 0,5%!
„Pufuleţii constituie una din gustările cele mai apreciate de către copii, dar, din păcate, foarte puţini părinţi cunosc faptul că există sortimente de pufuleţi cu o încărcătură chimică foarte mare, constituită din potenţiatori de gust şi arome, coloranţi, acidifianţi, emulsifianţi şi arome sintetice. Pufuleţii sunt produse hipercalorice, cu un conţinut ridicat de grăsimi saturate şi sare, fapt care nu-i recomandă să facă parte din alimentaţia copiilor, a femeilor însărcinate şi a celor care suferă de boli cardiovasculare, renale şi sindrom metabolic”, spune conf. univ. dr. Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori.
sursa: capital.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Valul de caniculă lovește și în iulie 2025! Medicii avertizează asupra riscurilor ascunse ale temperaturilor extreme din această perioadă asupra sănătății
Valul de caniculă lovește și în iulie 2025! Medicii avertizează asupra riscurilor ascunse ale temperaturilor extreme din această perioadă asupra sănătății Din cauza valului de căldură care continuă să lovească România în această perioadă pot apărea complicații grave, mai ales pentru cei cu afecțiuni cardiovasculare. Specialiștii explică impactul caniculei asupra organismului uman. Citește și: Caniculă […]
Caniculă în România 2025: Sfaturi și reguli esențiale de care să ținem cont în zilele foarte calde
Caniculă în România 2025: Sfaturi și reguli esențiale de care să ținem cont în zilele foarte calde Este alertă meteo de caniculă în aceste zile în România, motiv pentru care specialiştii în sănătate publică din România recomandă populaţiei, mai ales persoanelor care suferă de inimă sau au afecţiuni respiratorii, renale sau metabolice, ca în perioadele […]
Cireșele, fructe dulci cu beneficii impresionante pentru sănătate: Pentru tratarea căror afecțiuni este recomandat consumul
Cireșele, fructe dulci cu beneficii impresionante pentru sănătate: Pentru tratarea căror afecțiuni este recomandat consumul Originile cireşului se pierd în preistorie, fiind un pom fructifer cu un areal imens, care porneşte de undeva din Japonia şi ajunge pe coastele Africii şi până în nordul Europei. În lume, există zeci de soiuri de cireşe, de la […]