Alexandru Rafila, despre înmulțirea infecțiilor cu SARS-CoV-2: ”Probabil vom avea 1-2 săptămâni de creştere, după care se va intra în normal”
Alexandru Rafila, despre înmulțirea infecțiilor cu SARS-CoV-2: ”Probabil vom avea 1-2 săptămâni de creştere, după care se va intra în normal”
Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a anunțat vineri, la Timișoara, că în prezent se înregistrează aproximativ 1.000 de cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus. El a estimat că în următoarele una-două săptămâni va exista o creștere a numărului de cazuri, după care situația ar trebui să se normalizeze, potrivit Agerpres.
Ministrul a subliniat că măsurile luate sunt cele obișnuite pentru o boală transmisibilă pe cale respiratorie. Fiecare unitate sanitară adoptă măsuri interne legale pentru a limita răspândirea virusului în spital și pentru a grupa pacienții în funcție de situație. De asemenea, a menționat că în prezent există în jur de 1.000 de cazuri pe zi, dar aceasta se referă la o anumită aglomerare la nivelul unor spitale de boli infecțioase. Totuși, măsurile luate pentru gestionarea infecției cu noul coronavirus sunt similare celor aplicate în cazurile de gripă. Rafila a estimat că urmează o perioadă de creștere pentru încă una-două săptămâni, după care situația ar trebui să se stabilizeze.
Potrivit Ministerului Sănătății, în momentul raportării de pe 5 septembrie, erau 583 de persoane internate cu COVID-19 în unitățile sanitare specializate. La ATI se aflau 45 de pacienți, dintre care 28 nu erau vaccinați împotriva SARS-CoV-2. Din numărul total de pacienți internați, 110 erau minori, 108 fiind internați în secții, iar doi la ATI.
Conform raportului, în ultima săptămână au fost înregistrate 12 decese cauzate de COVID-19, cinci bărbați și șapte femei, toți având comorbidități, iar trei dintre aceștia erau vaccinați împotriva bolii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere Noul Cod Silvic, adoptat prin Legea nr. 331/2024 a fost publicat în Monitorul Oficial pe 9 ianuarie 2025. Acesta introduce noi măsuri pentru protejarea mediului, dar și sancțiuni dure pentru a combate tăierea ilegală a lemnelor. Citește și: Noi reglementări în […]