Rămâi conectat

Actualitate

Alexandru Rafila, despre înmulțirea infecțiilor cu SARS-CoV-2: ”Probabil vom avea 1-2 săptămâni de creştere, după care se va intra în normal”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Alexandru Rafila, despre înmulțirea infecțiilor cu SARS-CoV-2: ”Probabil vom avea 1-2 săptămâni de creştere, după care se va intra în normal”

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a anunțat vineri, la Timișoara, că în prezent se înregistrează aproximativ 1.000 de cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus. El a estimat că în următoarele una-două săptămâni va exista o creștere a numărului de cazuri, după care situația ar trebui să se normalizeze, potrivit Agerpres.

Ministrul a subliniat că măsurile luate sunt cele obișnuite pentru o boală transmisibilă pe cale respiratorie. Fiecare unitate sanitară adoptă măsuri interne legale pentru a limita răspândirea virusului în spital și pentru a grupa pacienții în funcție de situație. De asemenea, a menționat că în prezent există în jur de 1.000 de cazuri pe zi, dar aceasta se referă la o anumită aglomerare la nivelul unor spitale de boli infecțioase. Totuși, măsurile luate pentru gestionarea infecției cu noul coronavirus sunt similare celor aplicate în cazurile de gripă. Rafila a estimat că urmează o perioadă de creștere pentru încă una-două săptămâni, după care situația ar trebui să se stabilizeze.

Potrivit Ministerului Sănătății, în momentul raportării de pe 5 septembrie, erau 583 de persoane internate cu COVID-19 în unitățile sanitare specializate. La ATI se aflau 45 de pacienți, dintre care 28 nu erau vaccinați împotriva SARS-CoV-2. Din numărul total de pacienți internați, 110 erau minori, 108 fiind internați în secții, iar doi la ATI.

Conform raportului, în ultima săptămână au fost înregistrate 12 decese cauzate de COVID-19, cinci bărbați și șapte femei, toți având comorbidități, iar trei dintre aceștia erau vaccinați împotriva bolii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Zile de FOC! Cea mai fierbinte vară din istorie. La Mecca, peste 1.000 de oameni au murit din cauza căldurii

Unirea Ziarul

Publicat

în

Zile de FOC! Cea mai fierbinte vară din istorie. La Mecca, peste 1.000 de oameni au murit din cauza căldurii Este o vară cu fenomene extreme în multe zone ale lumii. La Mecca, unde are loc pelerinajul anual al musulmanilor, peste 1.000 de oameni au murit din cauza căldurii. În orașul din vestul Arabiei Saudite […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea