Alexandru Pereș: „Majoritatea confortabilă” USL sugrumă tânăra democraţie românească
USL din nou, şi din nou, nu se dezminte. Cu susţinerea „majorităţii parlamentare confortabile” de 70%, partidele alianţei aflate la guvernare sfidează nonşalant reforma Justiției, legile ţării şi electoratul după principiul sănătos: „Ne-aţi votat, ne suportaţi!”.
Legile de interes clientelar, de partid, se discută rapid în comisii în miez de noapte şi se pun adesea pe ordinea de zi fără ca toți parlamentarii să aibă din timp cunoştinţă despre ele. Nici nu este nevoie! Se votează într-o veselie, fără ca proiectele să fie dezbătute serios, în plen! Un exemplu: în aceste zile, Senatul a aprobat proiectul de lege care reglementează tranzacțiile cu terenuri agricole din extravilan de către persoanele fizice. Proiect înregistrat, dezbătut și votat la Senat în aceeași zi, 9 decembrie, cu încălcarea devenită obişnuită a art. 91 din Regulamentul Senatului. Acesta prevede că „…toate proiectele și propunerile legislative se înregistrează la Senat în ordinea primirii lor, se distribuie senatorilor și se publică pe site-ul Senatului”.
Dovada clară a agresivei tiranii impusă de majoritatea USL-listă, care sugrumă democraţia parlamentară și Regulamentul de funcționare a Senatului: Art. 94 alin.(2) din acest Regulament menționează că orice raport al oricărei comisii trebuie să stea în analiza senatorilor cel puţin trei zile! În plus, art. 90 al aceluiași Regulament prevede că Birourile permanente repartizează spre analiză comisiilor aceste proiecte sau propuneri legislative venite din partea inițiatorilor. Or, nici nu s-a răcit tuşul de pe înregistrarea documentului că acesta a şi trecut de comisii, a fost votat şi trimis spre Camera Deputaţilor!
Evident, ca parlamentar al opoziţiei, nu am putut decât să iau atitudine împotriva sfidării Regulamentului. Intervenţia mea în plenul Senatului s-a limitat însă doar la cirticarea procedurii prin care legea a fost adoptată, pentru că nimeni nu se îndoieşte de necesitatea unui cadru legislativ, care să reglementeze vânzarea – cumpărarea terenurilor agricole de către persoanele fizice, inclusiv de cetățenii unui alt stat al UE.
Nu am fost de acord cu celeritatea suspectă cu care a trebuit aprobat „Proiectul de lege privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan de către persoane fizice şi de înfiinţare a Autorităţii pentru Administrarea şi Reglementarea Pieţei Funciare”, chiar dacă proiectul în esență este bun! Personal, a trebuit să amân pentru Camera Deputaţilor discutarea unor articole încă neclare,pe care le consideram necesare iar pentru aceasta voi apela la colegii deputaţi!
Proiectul de lege privind tranzacţiile cu terenuri agricole este foarte important inclusiv pentru județul Alba, care are un anume potențial agricol, atractiv pentru străinii dornici să investească în domeniul agricol.
Constat însă că în ultimul timp „majoritatea confortabilă” acţionează tot mai des la marginea Regulamentelor celor două camere parlamentare, şi tot mai multe legi sunt fie returnate de Preşedinte, fie sunt declarate neconstituţionale de CC. Acest lucru se traduce prin superficialitate şi lipsă de profesionalism în actul legislativ.
Este nevoie ca USL să înţeleagă şi să ia aminte că abdicarea de la lege reprezintă un atentat la tânăra democraţie românească şi acest fapt nu rămâne nesancţionat. Societatea civilă, cetăţenii responsabili ai României nu au uitat că USL a preluat puterea tocmai printr-un asemenea atentat, iar solganul „Dreptate până la capăt” este de fapt, un slogan răsuflat și mincinos în mâinile USL-ului!
Alexandru PEREȘ, senator PDL de Alba
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan