Rămâi conectat

Curier Județean

ALEGERI locale și europarlamentare 2024, în Alba: 8 incidente electorale semnalate în județ. Un local din Cugir sancționat pentru vânzare de alcool lângă o secție de votare. Cercetări la Căpâlna, după o sesizare privind alimente oferite în scop electoral

Ziarul Unirea

Publicat

în

ALEGERI locale și europarlamentare 2024, în Alba: 8 incidente electorale semnalate în județ. Un local din Cugir sancționat pentru vânzare de alcool lângă o secție de votare. Cercetări la Căpâlna, după o sesizare privind alimente oferite în scop electoral

De la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate, pe raza județului Alba, situații grave care să afecteze procesul electoral.

Până la ora 15.00, au fost înregistrate 8 incidente electorale, dintre acestea 4 privesc fapte de natură penală, iar 4 fapte de natură contravențională.

Alte două sesizări sunt în curs de verificare.

Citește și: ALEGERI 9 iunie 2024 în Alba: 14 incidente electorale semnalate în județ și un dosar penal pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale

Cele mai frecvente sesizări au vizat aspecte legate de continuarea campaniei electorale, suspiciuni de fraudă electorală, fapte de corupere a alegătorilor, tulburarea liniștii publice și comercializarea de băuturi alcoolice în proximitatea secțiilor de vot, care au fost verificate cu celeritate.

De exemplu, Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, ca urmare a unei sesizări potrivit căreia la un magazin din localitatea Căpâlna, comuna Săsciori, ar fi fost oferite alimente, în scop electoral.

Poliția Municipiului Sebeș s-a sesizat, din oficiu, cu privire la o posibilă infracțiune de nerespectarea regimului urmei de vot, ca urma a faptului că doi membri ai unei secții de votare din comuna Săsciori ar fi transportat urna specială fără a respectat prevederile legale privind paza acesteia.

Procesul electoral nu a avut de suferit.

La Cugir, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la un local public situat la o distanță mai mică de 500 de metri de o secției de votare au fost comercializate băuturi alcoolice.

Reprezentanții localului public au fost sancționați contravențional.

Patru persoane private de libertate, care în prezent sunt încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cu drept de vot, și-au exercitat dreptul la vot prin intermediul urnei mobile. Procesul s-a derulat fără incidente.

În cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră în trafic, au fost verificate 47 de transportatori de persoane, fiind aplicate 14 sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale normelor legale, toate la regimul circulației rutiere.

Aceste verificări în trafic vor continua pe parcursul întregii zile.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor verifica în continuare toate sesizările privind încălcarea legii pentru a stabili cu certitudine existența aspectelor semnalate. Acolo unde va fi cazul, vor fi luate măsurile prevăzute de lege.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN ALBA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | Parada portului popular la ”Fiii Satului Oarda” 2024: Cântec, joc și voie bună la holde

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parada portului popular la ”Fiii Satului Oarda” 2024: Cântec, joc și voie bună la holde Fiii Satului Oarda, ediția a II-a, a continuat în prima parte a zilei de duminică cu proiecția filmului ”Baladă din Munții Apuseni”, (bazat pe cântecele prof. Ioan Bocșa) și expoziția de  fotografie Oarda interbelică/ Expoziție album foto Bătrânii satului Oarda […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea