Rămâi conectat

Actualitate

AlbaIulia: 6 asociații de proprietari amendate pentru depozitarea gunoiului menajer în condiții necorespunzătoare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Mai multe asociații de proprietari din Alba Iulia au fost amendate, la începutul lunii februarie, pentru depozitarea gunoiului menajer în condiții necorespunzătoare. Este vorba despre 6 asociații care au primit amenzi de câte 2.500 de lei. Acestea se regăsesc și pe lista asociațiilor ce înregistrează datorii la plata operatorului de salubritate pentru ridicarea gunoiului, de catre Salprest.

În momentul de față, datoria asociațiilor către Salprest ajunge la peste 55.000 lei. Este cunoscut faptul că în prezent societatea Salprest desfășoară activități specifice până la definitivarea procedurii de atribuire a contractului de salubrizare. Din păcate, singura pârghie pe care această societate o poate folosi în încercarea de recuperare a creanțelor este constrângerea prin neridicarea gunoiului menajer acolo unde se înregistrează datorii. De foarte multe ori, în ultima perioadă, primăria a dispus ridicarea gunoiului din rampele accidentale și chiar din cele amenajate, intervenind astfel pentru reducerea disconfortului pe care populația îl resimte. Aceste intervenții sunt sortite eșecului dacă întelegerile contractuale dintre asociații și operatorul de salubritate nu sunt reluate firesc și problema nerecuperării datoriilor trenează. În plus, nu este normal ca plata pentru aceste servicii să se facă din bugetul local.

Este notorie speța în care mai multe asociații de proprietari împart o rampă de gunoi și este dificil să spui care dintre ele continuă să depoziteze gunoiul, în condițiile în care o alta nu a plătit pentru acest serviciu. Intervențiile primăriei vor continua și în perioada următoare acolo unde situația o impune, dar în egală măsură vor fi avertizati și amendați toți administratorii de asociații care nu-și iau în serios atribuțiile”, precizează Mihai Coșer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea