Rămâi conectat

Sport

„Alb-negrii” se lovesc de lipsa resurselor financiare şi obţinerea licenţei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

După ce a încheiat un sezon dezolant, FC Unirea Alba Iulia rămasă unica reprezentantă a judeţului în fotbalul autohton se confruntă în continuare cu probleme acute: obţinerea licenţei (adică rezolvarea litigiilor cu Veljovic, Vujadinovic şi Enzo Bruno, la care se adaugă datoriile către personalul administrativ, circa două miliarde de lei vechi), precum şi lipsa fondurilor pentru asigurarea existenţei, perioada următoare fiind una fierbinte. Managamentul păgubos al ultimilor ani a devenit acum scadent şi şefii dau din colţ în colţ pentru rezolvarea situaţiei create…
lDouă oferte din Italia pentru Fabian Himcinschi
Dacă negocierile cu AEK Atena nu s-au concretizat, în această săptămână se aşteaptă finalizarea tratativelor pentru cedarea lui Fabian Himcinschi la o echipă din Italia. Astfel, pe lângă Cesena (clasată pe poziţia a 15-a în Serie A), ce a înaintat Unirii o propunere oficială de 100.000 euro, sumă plătibilă imediat şi aceeaşi sumă achitabilă în viitor, în funcţie de performanţele jucătorului (reprezentanţii italienilor sunt aşteptaţi în Bucureşti), interesată de achiziţionarea vârfului de 17 ani este şi Empoli (locul 9 în Serie B), varianta venită prin intermediul unui alt impresar. „Trebuie să vindem repede, în câteva zile unul sau doi jucători, pentru a face rost de bani şi a mai stinge din datorii”, a declarat vicepreşedintele Oliviu Feneşan. Pe de altă parte însă, fotbalişti promiţători precum Fl. Ilie sau Selagea au fost pierdut gratis de „alb-negri” din pricina decizilor eronate ale diriguitorilor unirişti.
lN. Stanciu şi S. Mureşan pe lista lui Dinamo
De asemenea, alţi doi jucători sunt aproape de Dinamo Bucureşti, vizaţi de clubul bucureştean fiind Nicuşor Stanciu şi Silviu Mureşan (un interes secundar există şi pentru Alexandru Giurgiu). Mijlocaşul este cotat la 100.000 euro, iar vârful de atac la 25.000 euro, însă „câinii” suferă financiar şi n-ar plăti prea mult divizionarei secunde, care însă agrează mutarea în disperare de cauză aflându-se aproape de colaps.
lAlţi tineri la loturile naţionale
În perioada 24-26 iunie, la Tg Neamţ se desfăşoară Cupa Regiunilor, ediţia 2011, în fapt selecţia finală pentru alcătuirea lotului reprezentativ Under 14. La acţiunea organizată de FRF participă şi trei tineri unirişti, Adrian Nanu (fundaş dreapta), Filip Morar (mijlocaş lateral) şi Cristian Kilin (mijlocaş central), toţi născuţi în anul 1997 (antrenor Florian Brumaru la juniorii B ai Unirii). Divizionala secundă a avut frecvent jucători convocaţi la echipele naţionale, Nicuşor Stanciu, Alexandru Giurgiu (Under 19), Fabian Himcinschi (Under 17), Vlad Ignat (Under 16), testaţi fiind la diverse trialuri şi Silviu Mureşan (tineret) sau Gabriel Croitoru (Under 18), în vreme ce un alt talent, Adrian Maxim (component al selecţionatei judeţului Under 16) a renunţat la fotbal!
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Nicolae Stanciu, gest remarcabil la revenirea tricolorilor în țară

Dan HENEGAR

Publicat

în

Nicolae Stanciu, gest remarcabil la revenirea tricolorilor în țară Peste 500 de fani au așteptat prima reprezentativă de fotbal a României la Mogoșoaia, iar atmosfera a fost una extraordinară după ce tricolorii au reușit calificarea în optimile de finală la EURO 2024, scrie prosport.ro. O parte dintre jucătorii care s-au aflat în lotul lui Edi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea