Al patrulea set de sancțiuni pentru Rusia. Președintele Comisiei Europene: „Vor izola şi mai mult Rusia de sistemul economic global”
Al patrulea set de sancțiuni pentru Rusia. Președintele Comisiei Europene: „Vor izola şi mai mult Rusia de sistemul economic global”
Ursula Von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a susținut faptul că aliații vor ieși cu al patrulea set de sancțiuni care vor izola și mai mult Rusia. Totodată aceasta a precizat că Uniunea Europeană își propune să renunțe la dependența față de gazul rusesc până în anul 2027.
„Ucraina face parte din familia europeană. Agresiunea lui Putin asupra Ucrainei este o agresiune asupra tuturor principiilor pe care le împărtăşim, este un atac la adresa democraţiilor, a suveranităţii statelor, asupra libertăţii unui popor de a-şi alege destinul şi de a-şi construi viitorul.
Modul în care răspundem astăzi odiosului atac al Rusiei asupra Ucrainei va determina atât viitorul Ucrainei, cât şi pe cel al Uniunii noastre şi chiar al continentului european. Să rămânem, aşadar, fideli principiilor care au ghidat până acum apărarea noastră comună: responsabilitatea, unitatea, solidaritatea şi determinarea”, a declarat Ursula Von der Leyen vineri după amiază, la finalul reuniunii informale a liderilor statelor UE care a avut loc la Versailles.
Von der Leyen mai spune că „războiul lui Putin a alterat fundamental” mediul de securitate în Europa.
„Pentru a apăra Europa, vom avea nevoie de forţe diferite şi capabilităţi diferite. Va fi nevoie de investiţii suplimentare semnificative în apărare în Europa şi salut faptul că unii lideri au anunţat paşi ambiţioşi privind creşterea securităţii”, a adăugat preşedintele Comisiei europene.
Von der Leyen a subliniat importanţa interoperabilităţii forţelor de securitate europene
Potrivit acesteia, liderii europeni au discutat despre asigurarea resurselor energetice pentru consumatorii europeni, iar pe termen mediu se are în vedere renunţarea la dependenţa de gazul rusesc prin diversificarea surselor de aprovizionare şi investiţii masive în noi surse de energie regenerabilă, pe care preşedinta CE le cataloghează drept „investiţii strategice în securitatea şi independenţa” Uniunii Europene.
„Până la mijlocul lunii mai vom veni cu o propunere privind stoparea dependenţei noastre de gazul şi petrolul rusesc până în 2027, bazându-ne pe resursele naţionale ale fiecărei ţări. Dar vedem şi că preţurile la energie cresc.
Până la mijlocul lui mai, Comisia va prezenta opţiuni privind optimizarea pieţelor de energie pentru a sprijini mai bine tranziţia la energia verde. Însă consumatorii şi mediul de afaceri au nevoie de sprijin acum şi de aceea săptămâna aceasta Comisia a venit cu un ghid privind reglementarea preţurilor în aceste circumstanţe excepţionale”, a adăugat preşedinta Comisiei Europene, conform news.ro
Trei valuri succesive de sancţiuni impuse
Potrivit acesteia, oficialii europeni lucrează la un plan privind sursele de energie în iarna viitoare, pentru a-şi coordona acţiunile. În acest sens, se are în vedere asigurarea de stocuri astfel încât depozitele de gaz subterane ale Uniunii Europene să fie umplute până la 90% cel puţin din capacitatea lor până la data de 1 octombrie a fiecărui an.
La Versailles s-a discutat de asemenea despre preţul alimentelor şi despre siguranţa alimentară la nivel global.
De asemenea, preşedintele Comisiei Europene a amintit de cele trei valuri succesive de sancţiuni impuse se UE Rusiei după invazia din Ucraina.
„Vom ieşi cu un al patrulea pachet de sancţiuni. Aceste sancţiuni vor izola şi mai mult Rusia de sistemul economic global, crescând şi mai mult costurile invaziei lui Putin în Ucraina”, a mai anunţat Ursula Von der Leyen.
Ea a mulţumit ţărilor europene şi în mod deosebit Poloniei, României, Ungariei, Slovaciei şi Republicii Moldova pentru implicarea în gestionarea crizei refugiaţilor din Ucraina, conform news.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii