Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Ajutoare sociale de la stat 2024-2025: Carduri de alimente, tichete sociale și vouchere de energie pentru 2 milioane de români

Bera Larisa

Publicat

în

Ajutoare sociale de la stat 2024-2025: Carduri de alimente, tichete sociale și vouchere de energie pentru 2 milioane de români

Statul român vine în sprijinul persoanelor vulnerabile și a pregătit ajutoare financiare în valoare de 1200 de lei pentru peste 2 milioane de români, prin intermediul tichetelor sociale, cardurilor de alimente și voucherelor de energie.

Citește și: Vouchere sociale 2024: A fost MAJORAT plafonul de acordare. Alte măsuri pentru susținerea pensionarilor

Peste 2 milioane de români vor primi un sprijin total de 1200 de lei pentru a face față dificultăților financiare în această iarnă. Acest ajutor va fi distribuit în cadrul unei serii de măsuri, inclusiv carduri de alimente, tichete sociale și vouchere de energie.

Conform anunțurilor făcute de Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prima tranșă a acestui ajutor va începe să fie plătită în luna octombrie.

În această perioadă, se vor face plăți pentru cardurile de alimente, iar beneficiarii vor primi 250 de lei, o sumă destinată să ajute la acoperirea costurilor cu alimentele de bază. De asemenea, este de așteptat să fie livrate și voucherele de energie, având în vedere prognozele meteo care indică o toamnă friguroasă.

„În luna octombrie vom livra o nouă tranșă pentru tichetele sociale, în valoare de 250 de lei. Am majorat și plafonul de venituri pentru a beneficia de aceste sume, care acum este de până la 2.210 lei” a declarat Adrian Câciu.

În plus, ministrul a explicat că, în contextul dificultăților economice și al schimbărilor legislative, voucherele de energie vor fi gestionate de Ministerul Energiei și Ministerul Muncii, astfel încât persoanele vulnerabile să primească sprijinul necesar pentru a face față iernii.

Citește și: Prețul lemnelor de foc în toamna lui 2024: Cât costă un metru cub anul acesta. Alternativa mai ieftină, cărbunele

Cardurile de energie și tichetele sociale sunt destinate diferitelor categorii de beneficiari. Printre cei care pot beneficia de ajutoare se numără pensionarii cu venituri lunare mai mici de 2.000 lei, persoanele cu handicap grav sau accentuat, și familiile cu venituri reduse. Voucherele de alimente, în valoare de 250 de lei, sunt acordate o dată la două luni și sunt destinate familiilor cu venituri scăzute și persoanelor aflate în dificultate financiară.

Adrian Câciu a subliniat importanța acestor măsuri în contextul actual, menționând că au fost realizate modificări în legislația existentă pentru a adapta ajutoarele la nevoile actuale ale populației. Cu aceste măsuri, autoritățile speră să atenueze impactul economic al sezonului rece asupra celor mai vulnerabile segmente ale societății românești.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Colonelul Marcel Domșa, decorat cu Ordinul „Credință și Unire” de Arhiepiscopul Alba Iuliei, după 37 de ani de carieră militară

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Colonelul Marcel Domșa, decorat cu Ordinul „Credință și Unire” de Arhiepiscopul Alba Iuliei, după 37 de ani de carieră militară În după-amiaza zilei de luni, 16 septembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din vechea Cetate a Bălgradului. Începând cu ora 14.00, Întâistătătorul Eparhiei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea