Rămâi conectat

Politică Administrație

Aiudul trebuie să treacă la standarde europene

Unirea Ziarul

Publicat

în

Partidul Uniunea Salvați România (USR) are, de anul trecut, o filială locală și la Aiud. Echipa USR Aiud, condusă de domnul Moldovan Adrian, are din luna martie un sediu pe strada Transilvaniei 48.

La prima întâlnire cu membrii și simpatizanții, au fost aduse în discuție numeroase probleme stringente din comunitatea aiudeană. „Aiudul trebuie să treacă la standarde europene. Vremea măsurii „merge și așa” a trecut pentru că locuitorii din Aiud își doresc standarde europene în tot ceea ce fac. Spre exemplu, măsura „merge și așa” se aplică în gestionarea serviciului de salubrizare al orașului Aiud. Curățenia străzilor din oraș lasă de dorit, iar despre colectarea selectivă a gunoaielor nici nu poate fi vorba. În altă ordine de idei, au trecut opt luni de când a apărut OUG 74/2018, care a modificat sistemul de gestionare a deșeurilor. Știm că respectiva ordonanță prevede respectarea instrumentului economic ”plătește pentru cât arunci”, care responsabilizează utilizatorul, dar dă bătăi de cap celui care trebuie să-l implementeze. Din păcate, până acum, autoritățile locale nu au făcut niciun demers în acest sens, cel puțin de informare a cetățenilor cu privire la aceste schimbări. Considerăm că o majorare de tarif ar trebui să fie precedată de o îmbunătățire a serviciilor prestate”, a declarat domnul Adrian Moldovan.

O altă problemă dezbătută în cadrul întâlnirii s-a referit la sufocarea orașului de către supermarket-urile autorizate să funcționeze în zonele rezidențiale de blocuri fără a avea infrastructura necesară cum ar fi locurile de parcare, zone special amenajate de aprovizionare, sau locuri amenajate pentru deșeurile reciclabile. Toate aceste activități se desfășoară pe domeniul public destinat pietonilor, traficului rutier sau în parcările plătite  ale locatarilor. „Cartierul Micro din Aiud a devenit un furnicar cu multe probleme. Dacă renunțăm la vechea măsură, despre care v-am spus mai înainte, și ne raportăm la standarde de viață mai ridicate atunci vom găsi și în acest cartier inclusiv zone de promenadă, iar Aiudul are multe oportunități prin care poate să se transforme atât pe plan urbanistic, cât și industrial, într-un oraș cu adevărat european”, a mai declarat Adrian Moldovan.

Totodată, acesta a făcut un apel către toți cei care împărtășesc spiritul valorilor USR să se înscrie în partid și să contribuie la reformarea actualei clase politice. Adrian Moldovan și toți cei care compun echipa USR Aiud sunt oameni noi în politică și au fost motivați să se implice în desfășurarea ei din cauza degradării demnității morale a celor ce au condus destinul acestei țări în ultimii ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a alocat primele două contracte de finanțare către Organismul Intermediar Program Sănătate din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Priorității 1 a Programului, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea