Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Aiudeanul care a tâlhărit cu violență un vârstnic de 70 de ani, arestat preventiv: Cum s-a petrecut incidentul

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Aiudeanul care a tâlhărit cu violență un vârstnic de 70 de ani, arestat preventiv: Cum s-a petrecut incidentul

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud a dispus, la data de 1 octombrie 2024, punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat de sex masculin, aflat în stare de reținere, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată prev. de art. 233 alin. (1) – art. 234 alin. (1) lit. d) din Codul penal.

Citește și: Vârstnic de 70 de ani, lăsat fără telefon mobil, într-un local din Aiud: Vinovatul, REȚINUT de polițiști

Din probele administrate în cauză rezultă bănuiala rezonabilă că, la data de 26.09.2024, în jurul orelor 23:00, inculpatul, în timp ce se afla pe strada Horea din municipiul Aiud, județul Alba, prin întrebuințarea de violențe, constând în împingerea și tragerea persoanei vătămate de haine, determinând căderea acesteia la pământ, i-a sustras un telefon mobil din buzunar.

La data de 02.10.2024, ca urmare a propunerii procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Aiud a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și formularea propunerii de luare a măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului și prevenirea săvârșirii unor alte infracțiuni, iar aceste acte și măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Primăria Alba Iulia, expropriere teren și spații industriale: Despăgubire de 1.083.612 lei. Cine a fost proprietarul

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, expropriere teren și spații industriale: Despăgubire de 1.083.612 lei. Cine a fost proprietarul Primăria municipiul Alba Iulia a publicat astăzi, 3 octombrie 2024, o hotărâre de stabilire a despăgubirilor, din data de 25.09.2024, trecută prin filtrul „comisiei de verificare a dreptului de proprietate ori a altui drept real și acordarea despăgubirilor asupra […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea