Admitere liceu 2023 în Alba: Lista locurilor libere pentru a doua etapă de admitere
Admitere liceu 2023 în Alba: Lista locurilor libere pentru a doua etapă de admitere
Noua etapă de admitere la liceu în Alba a captat atenția elevilor și părinților, odată cu publicarea listei locurilor libere de către Inspectoratul Școlar Județean.
În mod regretabil, 70 de elevi nu au fost repartizați în clasele de liceu după procesul de repartizare computerizată. Inspectoratul a explicat că acest lucru s-a întâmplat fie pentru că elevii nu au completat suficiente opțiuni pentru a fi încadrați la o unitate de învățământ liceal, fie pentru că nu au obținut media necesară.
CLICK PENTRU: LISTA locurilor libere pentru a doua etapă de admitere liceu în ALBA
Însă, speranța nu a fost pierdută pentru acești elevi. Aceștia vor avea o șansă în următoarea etapă de admitere, programată între 28 iulie și 10 august. Împreună cu absolvenții clasei a VIII-a care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere la timp, aceștia vor putea concura pentru cele 40 de locuri disponibile în diverse licee din zonă.
Printre locurile disponibile se numără unul la prestigiosul Colegiul Național „HCC” din Alba Iulia, unde profilul uman în limba franceză atrage mulți tineri dornici să-și dezvolte abilitățile lingvistice. De asemenea, sunt disponibile 3 locuri la Seminarul Ortodox din Alba Iulia, o opțiune vocațională pentru cei pasionați de studiul teologiei. În plus, 6 locuri sunt alocate la Liceul Tehnologic Ocna Mureș și 8 locuri la Liceul German Sebeș, oferind alternative diverse pentru aspiranții la cariere tehnice sau la o educație bilingvă.
În mod special, sunt rezervate 18 locuri pentru candidații de etnie romă, precum și 9 locuri pentru candidații din comunitatea etnică de cetățeni străini (CES), demonstrând preocuparea autorităților pentru diversitate și incluziune în sistemul de învățământ.
În consecință, a doua etapă de admitere la liceu în Alba vine cu noi oportunități și perspective pentru elevii care au rămas nerepartizați în etapa precedentă. Cu toții așteaptă cu nerăbdare să-și urmeze pasiunile și să înceapă o nouă etapă din viața lor academică. În perioada 7-9 august, cei interesați vor avea ocazia să se înscrie pentru locurile rămase vacante și să își construiască viitorul în mediul educațional care li se potrivește cel mai bine.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Înmatriculări auto 2025: Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut cu 21,8% în primele şase luni ale anului
Înmatriculări auto 2025: Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut cu 21,8% în primele şase luni ale anului Înmatriculările de autoturisme noi au atins 64.339 unităţi, în primele şase luni din acest an, în scădere cu 21,8% faţă de perioada similară a anului 2024, indică datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). În luna iunie […]
România are cea mai mică investiţie în educaţie din Europa. Sumele alocate elevilor și studentilor români sunt cele mai mici din Europa
România are cea mai mică investiţie în educaţie din Europa. Sumele alocate elevilor și studentilor români sunt cele mai mici din Europa România înregistrează cea mai mică cheltuială medie anuală cu elevii şi studenţii dintre toate ţările europene incluse în ub raportul privind educaţia publicat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Astfel, raportul […]
Profesorul de economie Cristian Păun: „E falsă teza că nu sunt mulți angajați la stat. Dau exemplul orașului meu natal, Alba Iulia”
Profesorul de economie Cristian Păun: „E falsă teza că nu sunt mulți angajați la stat. Dau exemplul orașului meu natal, Alba Iulia” Profesorul de economie Cristian Păun aduce argumente pentru a combate teza că „nu sunt mulți angajați la stat, nu este prea mult loc de reforme, de ajustări, de îmbunătățit în administrația publică centrală […]