Aderarea României în spaţiul Schengen a fost amânată pentru anul 2014, de către Olanda

Haga va aştepta raportul MCV din 2014 pentru a lua o decizie privind aderarea României la Schengen, a precizat marţi Ambasada Olandei la Bucureşti. Acest subiect care ar fi trebuit dezbătut la Consiliul JAI din decembrie 2013.

„Guvernul olandez va aştepta raportul MCV pentru a-şi stabili poziţia, în strânsă cooperare cu alte state membre, în ceea ce priveşte aderarea României la Schengen”, se arată în răspunsul Ambasadei olandeze la Bucureşti.

ELIT

Aceasta subliniază că este important ca România să continue să ia „măsuri ireversibile şi de durată în vederea introducerii şi implementării reformelor în justiţie şi a luptei împotriva corupţiei, aşa cum s-a stabilit între România şi Uniunea Europeană”.

Raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România va fi publicat la „începutul anului 2014”, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray.
Iniţial, Comisia Europeană anunţase că raportul va fi publicat în decembrie 2013.

Aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen a fost inclusă pe agenda Consiliului JAI din decembrie 2013.
În condiţiile în care Olanda aşteaptă raportul MCV, care nu va fi publicat până atunci, este puţin probabil ca subiectul să mai figureze pe agenda reuniunii, întrucât pentru luarea unei decizii este nevoie de unanimitate.

Sursa: Realitatea.net

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

1 comentariu

alin catalan 9 octombrie 2013 at 11:07

eu zic ca olandezii au dreptate.ce,este justitie aici? este nevoie de justitie,ceea ce e, e o gluma proasta..keep the good work,Holland!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...