Activele unei fabrici din Alba Iulia care a livrat produse Parlamentului, Băncii Naționale și Hotelului Intercontinental, vândute unui investitor din Spania
După trei ani de la prima licitație publică și patru ani de la declararea falimentului s-a reușit vânzarea activelor fostei fabrici Incov din Alba Iulia. Cumpărătorul este un investitor din Spania care ar urma să demareze activități de producție în uriașa hală unde s-au fabricat zeci de ani celebrele covoare purtând marca Incov.
Prețul tranzacției nu a fost făcut public, dar ultimul solicitat de către lichidatorul judiciar al societății a fost de 2 milioane de euro valoarea bunurilor imobile (construcții și teren), respectiv 400.000 de euro valoarea bunurilor mobile, reprezentând mijloace fixe, stocuri de covoare, stocuri de materii prime, materiale consumabile şi obiecte de inventar, bunuri casate sau date în consum și nefolosite, containere metalice etc. Suprafața construcțiilor depășește 30.000 de metri pătrați, în timp ce terenul aflat în proprietatea firmei este de aproape șapte hectare.
Prima licitație pentru vânzarea bunurilor imobile și mobile de pe platforma industrială, organizată în 2015, avea un preț de pornire de 6,5 milioane de euro, fără TVA.
Fabrica de covoare Incov Alba Iulia era pe vremea regimului comunist cel mai important producător din domeniu în România şi unul dintre cei mai mari din estul Europei. Covoarele Incov ajungeau în aproape toate casele românilor, în sedii de instituţii şi erau exportate în multe ţări.
După 35 de ani de activitate societatea a ajuns în faliment, decizia fiind pronunțată în 2014 de Tribunalul Alba. Incov era în procedura de insolvenţă din decembrie 2008, dar planul de reorganizare aprobat în 2009, modificat şi extins ulterior, nu a putut fi îndeplinit, astfel încât Tribunalul Alba a pronunţat falimentul la solicitarea administratorului judiciar. Prima consecinţă a falimentului a fost concedierea a peste 70 de angajaţi. Unul din specificul activităţii fabricii Incov era fabricarea covoarelor de dimensiuni foarte mari.
Astfel de obiecte se găsesc în prezent la Palatul Parlamentului, Banca Naţională a României, Cercul Militar, Hotelul Intercontinental. Fabrica Incov din Alba Iulia, fondată în 1979, a fost preluată în 2006 de către grupul Acvila din Republica Moldova. Datoriile societății la momentul declarării falimentului depășeau suma de 10 milioane de euro. Cei mai importanţi creditori din totalul celor 72 câţi s-au înscris la masa credală sunt BCR şi DGFP Alba. Printre creditori se află şi firme din grupul Acvila, precum şi parteneri de afaceri din Belgia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
14 noiembrie 2024 | Peste 50 de șoferi testați pentru alcool și droguri în ultimele 24 de ore, în Alba: Amenzi de peste 32.000 lei și cinci permise reținute
14 noiembrie 2024 | Peste 50 de șoferi testați pentru alcool și droguri în ultimele 24 de ore, în Alba: Amenzi de peste 32.000 lei și cinci permise reținute În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Sporto zi ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii16 ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ