Rămâi conectat

Actualitate

A șasea zi de curățenie națională în 15 septembrie 2018. Calendarul Let`s Do It, Romania: A început recrutarea voluntarilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

150 de țări din întreaga lume se unesc în cea mai ambițioasă mișcare civică la nivel internațional – World Cleanup Day. Pe 15 septembrie 2018, milioane de voluntari din întreaga lume vor spune „Let`s Do It!” în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deșeurile.

Imagine Fest 2025

World Cleanup Day va începe pe 15 septembrie la ora 10 în Noua Zeelandă. Valul de acțiuni de curățenie va urma soarele prin 24 de fusuri orare și se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawaii. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament.

România, la a șasea Zi de Curățenie Națională

România va organiza o Zi de Curățenie Națională pentru a șasea oară, după cele 5 acțiuni de succes desfășurate începând cu anul 2010. Let`s Do It, Romania! este cea mai mare mișcare socială din România – până acum, peste 1 400 000 de voluntari au participat la evenimentele Let`s Do It, Romania! și au curățat 18 000 de tone de deșeuri.

Date cheie pentru Ziua de Curățenie Globală – World Cleanup Day 

  1. 1 mai – 30 august: Recrutarea voluntarilor pentru echipa de organizare
  2. 15 mai – 31 august: Realizarea Hărții Deșeurilor cu ajutorul aplicației de mobil World Cleanup
  3. 15 mai – 15 iulie: Mobilizarea partenerilor cheie – companii, autorități, media
  4. 1 iulie: Start înscrieri pentru Ziua de Curățenie Națională și Globală
  5. 15 septembrie – Ziua de Curățenie Globală – World Cleanup Day!

Cum intri în echipa Let`s Do It, Romania!

Echipa Let`s Do It, Romania! recrutează voluntari pentru organizare atât pentru echipa centrală de la București, cât și pentru echipele locale din fiecare județ. Sunt căutați voluntari în domenii precum comunicare, IT, HR, fundraising, logistică, organizator de evenimente sau relația cu autoritățile publice. În acest moment, rețeaua națională numără peste 100 de membri. Toți cei interesați pot aplica pe site-ul letsdoitromania.ro la secțiunea Hai în echipă!

Cum contribui la Harta Deșeurilor cu aplicația World Cleanup

Cartarea, sau identificarea mormanelor de deșeuri va fi realizată cu ajutorul aplicației de mobil World Cleanup. Aplicația a fost dezvoltată plecând de la modelul anterior creat în România în anul 2015 și poate fi descărcată gratuit din AppStore sau GooglePlay.

Cartarea va avea loc în perioada 15 mai – 31 august, iar voluntarii pot participa la evenimentele de cartare comunicate prin pagina de Facebook Let`s Do It, Romania! sau individual, ori de câte ori descoperă o zonă cu deșeuri.

Toate zonele cu deșeuri sunt încărcate în World Waste Platform, prima bază de date despre deșeuri dezvoltată la scală internațională. Aceasta cuprinde informații despre loc, tipuri, originea deșeurilor pentru analiză și pentru a arăta progresul realizat.

Partenerii instituționali în România sunt Ministerul Mediului, Ministerul Apelor și Pădurilor și Ministerul Educației Naționale. Parteneri nonguvernamentali: AIESEC, ANOSR, CNE, CTR, Cercetașii României, Federatia VOLUM, Grup PONT, JCI, UOSMR, FDSC.

Cum a luat naștere Let`s Do It, World!

Mișcarea Let`s Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naștere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curățenie Națională și a reușit să mobilizeze 50 000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din rețeaua internațională Let`s Do It World! încă de la început, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie.

Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani și numără astăzi 150 de țări cu experiență sau care vor organiza pentru prima oară o Zi de Curățenie Națională în 2018.

###

Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea extinderii vaccinării împotriva HPV a fost adoptată de Parlament și urmează să fie promulgată: Tinerii cu vârste cuprinse între 11 și 26 de ani vor beneficia gratuit de vaccin

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Legea extinderii vaccinării împotriva HPV a fost adoptată de Parlament și urmează să fie promulgată: Tinerii cu vârste cuprinse între 11 și 26 de ani vor beneficia gratuit de vaccin Miercuri 22 mai 2025, Camera Deputașilor a adoptat, proiectul de lege al PNL care prevede extinderea vaccinării anti-HPV gratuite pentru toate fetele și băieții cu […]

Citește mai mult

Actualitate

Președinte cu acte în regulă: CCR a validat mandatul de șef al statului al lui Nicușor Dan: „O să fie multe provocări”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președinte cu acte în regulă: CCR a validat mandatul de șef al statului al lui Nicușor Dan: „O să fie multe provocări” Președintele ales, Nicușor Dan, a declarat, joi, 22 mai 2025, la ședința solemnă a Curții Constituționale pentru confirmarea și validarea rezultatului alegerilor prezidențiale, că urmează un nou capitol în istoria recentă și contemporană […]

Citește mai mult

Actualitate

Profesorii din România, evaluați la fiecare 5 ani: Titularii pot pierde postul dacă nu mai ating standardele de calitate. Va conta feedback-ul părinţilor, colegilor și al elevilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Profesorii din România, evaluați la fiecare 5 ani: Titularii pot pierde postul dacă nu mai ating standardele de calitate. Va conta feedback-ul părinţilor, colegilor și al elevilor Daniel David, Ministrul Educației, a vorbit recent printre multe alte teme și despre evaluarea profesorilor. Ministrul Educației a vorbit despre posibilitatea unei metodologii-cadru, astfel încât evaluarea să nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea