Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Politică Administrație

A doua sesiune parlamentară din 2013 a început astăzi. Priorităţile puterii sunt reorganizarea şi modificarea Constituţiei

Dragoş Suciu

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Astăzi începe cea de-a doua sesiune ordinară a Parlamentului din anul 2013, iar priorităţile puterii au fost anunţate ca fiind reorganizarea administrativă şi modificarea Constituţiei, în timp ce opoziţia a declarat prioritar crearea locurilor de muncă.

Senatul se convoacă de luni în a doua sesiune ordinară a anului 2013. Preşedintele Senatului a convocat Biroul Permanent luni, ora 14.00, iar grupurile parlamentare se vor întruni la ora 15.00. Senatorii se vor întruni în plen de la ora 16.00, la sediul din Palatul Parlamentului.

De asemenea, Camera Deputaţilor este convocată în a doua sesiune ordinară a anului 2013 luni, la ora 14.00. Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor va avea loc luni, începând cu ora 13.00.

Premierul a spus că proiectul cel mai important din această toamnă este declanşarea efectivă a descentralizării.

„Poate proiectul cel mai important din această toamnă, proiect politic, guvernamental, parlamentar, îl constituie declanşarea efectivă a procesului de descentralizare şi de pregătire a regiunilor”, a subliniat Ponta.

Legat de modificarea Constituţiei, premierul Victor Ponta a declarat, că din punctul său de vedere, proiectul Comisiei de revizuire a Constituţiei reprezintă o reformă de care era nevoie a sistemului politic şi constituţional şi că anul viitor se poate merge în orice moment la referendum.

O altă prioritate a USL o reprezintă Legea referendumului, despre care CC a stabilit că este constituţională în măsura în care prevederile ei se aplică după un an de la intrarea în vigoare.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la reuniunea grupurilor parlamentare ale USL, că în primele săptămâni ale sesiunii parlamentare trebuie adoptată din nou Legea referendumului, pentru a fi trimisă a doua oară preşedintelui Traian Băsescu, acesta având astfel obligaţia de a o promulga.

În 29 mai, Camera Deputaţilor a adoptat, cu 221 de voturi „pentru”, 73 de voturi „împotrivă” şi 2 abţineri, proiectul de lege privind reducerea pragului de prezenţă la referendum la 30%.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Taxe și impozite locale 2025 în Alba Iulia: Cu cât se majorează și cât vor plăti cetățenii pentru impozitul pe clădiri și terenuri, de anul viitor. Proiectul, în consultare publică

Bera Larisa

Publicat

în

Taxe și impozite locale 2025 în Alba Iulia: Cu cât se majorează și cât vor plăti cetățenii pentru impozitul pe clădiri și terenuri, de anul viitor. Proiectul, în consultare publică Primăria Alba Iulia a lansat în consultare publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale, alte taxe, taxe speciale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea