Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Ovidiu Jidveian: Dezvoltarea unei comunităţi depinde de exercitarea dreptului de vot al cetăţenilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    – Domnule Ovidiu Jidveian, mai sunt câteva zile şi partidele politice se întâlnesc cu voinţa electoratului. Cu ce gânduri aşteptaţi acest scrutin?
– În aceste zile, intrăm practic în linie dreaptă în ceea ce înseamnă finalizarea campaniei electorale şi sigur că după aproape o lună de dezbateri electorale, de prezentări de proiecte de dezvoltare, de popularizare a acţiunilor pe care dorim să le începem după ce vom avea majoritate atât în Consiliul Local, cât şi în Consiliul Judeţean. Suntem cu toţii încărcaţi de speranţa că cetăţenii municipiului ne vor acorda prin vot încrederea de care avem nevoie. Ziua de 10 iunie este aşteptată dincolo de gradul mare de speranţă, bazat pe sondajele de opinie care confirmă USL ca şi câştigător,  pentru semnalul pe care îl transmite celor care până acum au înţeles să facă un anume tip de politică ce s-a întors de prea multe ori împotriva cetăţeanului. Gândul meu, ca tânăr, este legat de o schimbare care să fie capabilă în cele din urmă să ducă acest oraş la următorul nivel. Aş vrea să spun însă că, în viziunea mea, dezvoltarea oricărei comunităţi nu este posibilă fără ca cetăţenii să se exprime într-un număr cât mai mare prin vot. Sentimentul meu e legat de faptul că nu mai putem sta pe margine dacă vrem ca într-adevăr să se schimbe ceva. Sentimentul meu e legat de faptul că, după 22 de ani de la Revoluţia din 1989, electoratul român s-a maturizat şi îşi înţelege mai bine ca niciodată rolul şi locul pe care îl are într-un sistem pe care îl vrem funcţional.
-Apariţia dumneavoastră pe lista de candidaţi USL pentru Consiliul Local a fost o surpriză. Care sunt motivele acestei candidaturi?
– Poate că pentru unii dintre cei care privesc viaţa politică locală, calitatea mea de candidat la funcţia de consilier municipal a fost o surpriză, dar eu consider că este un gest normal, al unui om implicat în viaţa acestui oraş de foarte mulţi ani. Cred că acest organism reprezentativ are nevoie de o repoziţionare în raport cu albaiulienii, care trebuie la rândul lor să se simtă reprezentanţi de oameni care reuşesc să se desprindă de orgoliile partinice şi să ducă oraşul nostru la un nivel de dezvoltare fără precedent. Spun acest lucru pentru că ştiu câte lucruri extraordinare pentru acest oraş pot fi încurcate de aşa-numitele „tălpi” puse de diversele interese de partid. M-am implicat şi mă voi implica mereu în viaţa acestui oraş pentru că nu vreau ca el să se numească „Talpa Iulia”. Asta vreau să se înţeleagă foarte clar!
Eu cred într-un Consiliu Local al oamenilor, nu al politicienilor, cred într-un organism profesionist, nu într-o permanentă competiţie electorală. Cred, de fapt, că o administraţie eficientă înseamnă oameni cerebrali şi, atenţie ce vă spun, cu un caracter uman probat în societatea albaiuliană. Candidez pentu că, alături de colegii mei, putem aduce forţa tinereţii în acest organism reprezentativ, candidez aşa cum am mai spus-o, pentru că pot aduce un plus de viziune şi o determinare pe care mulţi nu o mai au. Poate că, pentru unii, consiliul local nu reprezintă o miză la fel de importantă ca Parlamentul României, dar Alba Iulia e casa mea şi cred că îi fac cinste implicându-mă în destinul ei pentru perioada care va urma.
– Ce le transmiteţi albaiulienilor care se vor prezenta la urne în ziua de 10 iunie?
– Sigur că ar fi multe de spus, dar dacă e să mă refer la cel mai important aspect aş spune că fiecare dintre albaiulieni contează şi că votul lor e mai important decât cred mulţi în acest moment. Dreptul de a vota aşa cum îţi dictează conştiinţa este înainte de toate dreptul de a spune clar ce vrei să se întâmple cu acest oraş, după 10 iunie. Asta vreau să le transmit că e important să se exprime votând, acordând o şansă comunităţii, care are dreptul său la o dezvoltare durabilă. Gândiţi-vă la asta şi mergeţi la vot. Durează 10 minute, dar aceste minutele înseamnă patru ani de acţiune pentru cei pe care-i desemnaţi să conducă destinul acestei urbe.  (S.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

17 august 1925, ziua în care Ioan Slavici, ,,întemeietorul” se stinge din viață

Ziarul Unirea

Publicat

în

17 august 1925, ziua în care Ioan Slavici, ,,întemeietorul” se stinge din viață Ioan Slavici, cunoscutul scriitor canonic, s-a născut la Șiria, județul Arad, la 18 ianuarie 1848 și s-a stins din viață la 17 august 1925, în localitatea Crucea de Jos și a fost înmormântat în schitul Brazi, la un km distanță de orașul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea