Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Ovidiu Jidveian: Dezvoltarea unei comunităţi depinde de exercitarea dreptului de vot al cetăţenilor

Publicat

în

    – Domnule Ovidiu Jidveian, mai sunt câteva zile şi partidele politice se întâlnesc cu voinţa electoratului. Cu ce gânduri aşteptaţi acest scrutin?
– În aceste zile, intrăm practic în linie dreaptă în ceea ce înseamnă finalizarea campaniei electorale şi sigur că după aproape o lună de dezbateri electorale, de prezentări de proiecte de dezvoltare, de popularizare a acţiunilor pe care dorim să le începem după ce vom avea majoritate atât în Consiliul Local, cât şi în Consiliul Judeţean. Suntem cu toţii încărcaţi de speranţa că cetăţenii municipiului ne vor acorda prin vot încrederea de care avem nevoie. Ziua de 10 iunie este aşteptată dincolo de gradul mare de speranţă, bazat pe sondajele de opinie care confirmă USL ca şi câştigător,  pentru semnalul pe care îl transmite celor care până acum au înţeles să facă un anume tip de politică ce s-a întors de prea multe ori împotriva cetăţeanului. Gândul meu, ca tânăr, este legat de o schimbare care să fie capabilă în cele din urmă să ducă acest oraş la următorul nivel. Aş vrea să spun însă că, în viziunea mea, dezvoltarea oricărei comunităţi nu este posibilă fără ca cetăţenii să se exprime într-un număr cât mai mare prin vot. Sentimentul meu e legat de faptul că nu mai putem sta pe margine dacă vrem ca într-adevăr să se schimbe ceva. Sentimentul meu e legat de faptul că, după 22 de ani de la Revoluţia din 1989, electoratul român s-a maturizat şi îşi înţelege mai bine ca niciodată rolul şi locul pe care îl are într-un sistem pe care îl vrem funcţional.
-Apariţia dumneavoastră pe lista de candidaţi USL pentru Consiliul Local a fost o surpriză. Care sunt motivele acestei candidaturi?
– Poate că pentru unii dintre cei care privesc viaţa politică locală, calitatea mea de candidat la funcţia de consilier municipal a fost o surpriză, dar eu consider că este un gest normal, al unui om implicat în viaţa acestui oraş de foarte mulţi ani. Cred că acest organism reprezentativ are nevoie de o repoziţionare în raport cu albaiulienii, care trebuie la rândul lor să se simtă reprezentanţi de oameni care reuşesc să se desprindă de orgoliile partinice şi să ducă oraşul nostru la un nivel de dezvoltare fără precedent. Spun acest lucru pentru că ştiu câte lucruri extraordinare pentru acest oraş pot fi încurcate de aşa-numitele „tălpi” puse de diversele interese de partid. M-am implicat şi mă voi implica mereu în viaţa acestui oraş pentru că nu vreau ca el să se numească „Talpa Iulia”. Asta vreau să se înţeleagă foarte clar!
Eu cred într-un Consiliu Local al oamenilor, nu al politicienilor, cred într-un organism profesionist, nu într-o permanentă competiţie electorală. Cred, de fapt, că o administraţie eficientă înseamnă oameni cerebrali şi, atenţie ce vă spun, cu un caracter uman probat în societatea albaiuliană. Candidez pentu că, alături de colegii mei, putem aduce forţa tinereţii în acest organism reprezentativ, candidez aşa cum am mai spus-o, pentru că pot aduce un plus de viziune şi o determinare pe care mulţi nu o mai au. Poate că, pentru unii, consiliul local nu reprezintă o miză la fel de importantă ca Parlamentul României, dar Alba Iulia e casa mea şi cred că îi fac cinste implicându-mă în destinul ei pentru perioada care va urma.
– Ce le transmiteţi albaiulienilor care se vor prezenta la urne în ziua de 10 iunie?
– Sigur că ar fi multe de spus, dar dacă e să mă refer la cel mai important aspect aş spune că fiecare dintre albaiulieni contează şi că votul lor e mai important decât cred mulţi în acest moment. Dreptul de a vota aşa cum îţi dictează conştiinţa este înainte de toate dreptul de a spune clar ce vrei să se întâmple cu acest oraş, după 10 iunie. Asta vreau să le transmit că e important să se exprime votând, acordând o şansă comunităţii, care are dreptul său la o dezvoltare durabilă. Gândiţi-vă la asta şi mergeţi la vot. Durează 10 minute, dar aceste minutele înseamnă patru ani de acţiune pentru cei pe care-i desemnaţi să conducă destinul acestei urbe.  (S.D.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

INFORMARE| Amendament la documentul de Ofertă Publică de Preluare Obligatorie a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 634 din data de 25.05.2022

Publicat

în

APROBAREA AMENDAMENTULUI  NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.

Preambul

Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație  decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Publicarea Amendamentului

Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.

Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:

  1. În format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro) .
  2. pe suport de hârtie, la cererea investitorilor adresată GOLDRING SA la sediul acesteia (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș).

Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:

Paragraful de la punctul 6: „Impetum Investmens S.A. va achiziționa cu prioritate în cadrul Ofertei un număr maxim de 1.822.122 acțiuni, Anodin Assets S.A. va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, Ges-Green Energy Specialists SRL  va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, restul de 5.227.560 acțiuni vor fi achiziționate de Acord Construct ALT S.R.L.”

se modifică astfel:

Ofertanții vor achiziționa cu prioritate în următoarea ordine precum și în limitele maxime precizate, în funcție de numărul de acțiuni ce vor fi subscrise în cadrul ofertei, după cum urmează:

  • Impetum Investmens S.A. – 5.236.819 acțiuni,
  • Anodin Assets S.A. – 4.087.620 acțiuni,
  • Ges-Green Energy Specialists SRL – 4.087.620 acțiuni și
  • Acord Construct ALT S.R.L – 4.087.623 acțiuni”

Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă,  investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului, respectiv în perioada 27.05.2022 – 30.05.2022.

Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.

Prezentul amendament  este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

Publicat

în

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

An de an, la data de 24 mai, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, la nivel continental, această zi având scopul de a apropia oamenii de natură și dea sensibiliza publicul privind impotanța frumuseții naturale în zonele protejate, dar și la impotanța conservării și gestionării durabile a ariilor protejate din Europa.

Hotărârea sărbătoririi Zilei europene a parcurilor naţionale a fost luată în 1999, când s-au împlinit 90 de ani de la crearea primelor nouă parcuri naţionale în Suedia (mai 1909). În acel an, pe 24 mai, peste o sută de organizaţii din 18 ţări europene au organizat evenimente de Ziua europeană a parcurilor naţionale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Iniţiativa a aparţinut Federaţiei EUROPARC, organizaţie nonguvernamentală, fondată în 1973, ce reuneşte sute de autorităţi şi mii de arii protejate din 40 de ţări europene. EUROPARC doreşte conştientizarea opiniei publice europene faţă de importanţa rezervaţiilor naturale protejate şi a parcurilor naţionale.

România este membru al EUROPARC prin Academia de Ştiinţe Agricole, iar ariile protejate care intră sub incidenţa autorităţii EUROPARC sunt Delta Dunării şi Parcul Naţional Retezat. Din partea României, ca membri EUROPARC mai sunt: Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti; Asociaţia Altitudine; Administraţia Parcului Natural Apuseni; Enduro Ranch; ProPark – Fundaţia pentru arii protejate.

În România, celebrarea Zilei europene a parcurilor naţionale a fost marcată, an de an, prin organizarea unor manifestări dedicate celebrării unor evenimente cu semnificaţie deosebită în domeniul protecţiei naturii şi al ariilor naturale protejate, în organizarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi a altor instituţii.

Europa are numeroase arii protejate importante, dar este în acelaşi timp un adevărat mozaic de naţiuni, culturi şi organizări politice. Până la constituirea Uniunii Europene nu s-a putut vorbi efectiv despre un punct de vedere comun sau despre iniţiative europene în domeniul conservării mediului. În anul 1994 a fost lansat la nivel european Planul de Acţiune pentru Ariile Protejate.

Iniţiative europene cum ar fi EECONET, EMERALD, Natura 2000 şi altele pregătesc drumul către o reţea europeană de arii protejate interconectate prin coridoare ecologice ce permit dispersia şi migrarea speciilor. În politica de conservare a mediului atât la nivel european, cât şi mondial se face simţită din ce în ce mai acut necesitatea trecerii de la conservarea speciilor la cea a habitatelor, de la conservarea unor locuri la conservarea unor ecosisteme şi de la măsuri naţionale la măsuri internaţionale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena: În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai

Publicat

în

Nume care se sărbătoresc de Sf Constantin şi Elena şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica.

Sfinții Constantin și Elena: Peste 1,1 milioane de femei şi peste 600.00 de bărbaţi îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Citeşte şi: mesaje de Constantin şi Elena

Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare