Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

119, numărul unic național pentru raportarea oricărei forme de violență, neglijare sau abuz asupra copiilor

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

119, numărul unic național pentru raportarea oricărei forme de violență, neglijare sau abuz asupra copiilor

Proiectul „Sistem Next Generation 119” este dezvoltat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie în colaborare cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, și prevede alocarea unui număr unic național pentru raportarea cazurilor de abuz, neglijare, exploatare şi orice altă formă de violenţă asupra copilului.

Citește și: Aproape 300 de copii din Alba, victime ale abuzurilor sexuale, fizice și emoționale, neglijării și exploatării, în primele 8 luni ale anului 2023

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) sunt parteneri într-un proiect, cu o valoare totală de 66.874.370,41 lei, finanţat din fonduri europene pentru dezvoltarea liniei unice naţionale destinate copiilor – 119.

Proiectul „Sistem Next Generation 119” presupune dezvoltarea şi modernizarea instrumentelor digitale de alertare, identificare şi intervenţie pentru copii, asociate numărului unic naţional 119, număr destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare şi orice altă formă de violenţă asupra copilului.

Proiectul se implementează în perioada septembrie 2024 – februarie 2027 şi este cofinanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare 2021-2027, P2.Digitalizare în administraţia publică centrală şi mediul de afaceri.

„Vorbim despre un proiect de importanţă naţională, implementat de ANPDCA în colaborare cu STS, menit să îmbunătăţească protecţia şi sprijinul oferite copiilor din România. Obiectivul principal îl reprezintă facilitarea accesului pentru toţi copiii care au nevoie de sprijin şi ajutor atât la linia de suport pentru copii 119, cât şi la platforma care se va dezvolta în paralel. Concret, vor fi create şi modernizate soluţii digitale avansate care să permită raportarea eficientă a cazurilor de abuz, neglijare, exploatare sau orice altă formă de violenţă asupra copilului. Prin intermediul numărului unic naţional 119, care este deja o resursă importantă în protecţia copiilor, vom facilita intervenţia promptă şi coordonată a autorităţilor responsabile, vom reuşi să-i consiliem, să-i îndrumăm şi să-i sprijinim rapid pe toţi copiii şi tinerii care vor suna la acest număr pentru a cere un sfat, o informaţie sau chiar ajutor”, a declarat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero.

Directorul STS, Ionel Sorin Bălan, a precizat că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale participă în calitate de partener în acest proiect complex atât cu soluţii digitale şi tehnologii avansate, cât şi cu cei mai buni specialişti.

În cei doi ani şi jumătate de implementare, proiectul urmăreşte extinderea facilităţilor oferite de serviciul 119 prin dezvoltarea unor noi aplicaţii şi platforme necesare asigurării asistenţei pentru copiii care sunt victime ale abuzului, neglijării, exploatării şi oricărei alte forme de violenţă, asigurarea unor aplicaţii şi programe suport pentru specialiştii implicaţi în gestionarea numărului unic 119, precum şi asigurarea unor sesiuni de formare a angajaţilor din instituţiile din domeniul protecţiei copilului, se mai menţionează în comunicat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Rovinieta 2024 | AMENZILE pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat. Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rovinieta 2024 | AMENZILE pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat. Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore Un proiect de lege care a fost aprobat de Comisia de Transport și Infrastructură ar putea scuti șoferii uituci de amenzi instantanee dacă sunt prinși fără rovinietă. În inițiativa legislativă se propune ca șoferii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea