Rămâi conectat

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare.

Conform unei legi mai puțin cunoscute în rândul românilor, atunci când un individ vinde mai mult de un autovehicul sau imobil pe parcursul unui an și depășește suma de 300.000 de lei pentru aceste tranzacții, este obligat să se înregistreze ca o entitate comercială și să plătească TVA.

Citește și: Cine poate vota cu urna mobilă la alegerile din 9 iunie și care este procedura – Hotărâre adoptată de BEC

Orice tranzacție care depășește un anumit prag este impozitată

Expertul contabil Cosmin Dumitrașcu a subliniat, potrivit BZI, că, din perspectiva impozitării, orice tranzacție care depășește un anumit prag nu mai este considerată o simplă vânzare ocazională, ci una continuă.

Pentru cei care doresc să vândă a doua locuință sau a doua mașină într-un an calendaristic, este necesar să se înregistreze ca plătitori de TVA conform prevederilor legii. În plus, proprietarii care închiriază locuințe trebuie să fie la curent cu obligațiile lor fiscale.

„Toate contractele de închiriere trebuie declarate la ANAF în termen de 30 de zile de la încheierea sau modificarea acestora. Veniturile din chirii sunt impozitate cu 10%, după deducerea unei cote de cheltuieli de 20%, fără a fi necesare documente justificative.

La impozitare, orice depășește o tranzacție pe an este considerată a nu fi o tranzacție ocazională, ci una continuă.”, a declarat Cosmin Dumitrașcu.

Citește și: Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Cei care obțin venituri suplimentare sunt obligați să plătească contribuții la sănătate

Persoanele care obțin venituri peste un anumit prag sunt supuse și contribuției la sănătate. Este esențial să se respecte toate prevederile legale pentru a evita amenzi și penalități.

În plus, proprietarii de apartamente în blocuri trebuie să contribuie la costurile de întreținere și reparații comune.

Respectarea regulilor este fundamentală în viața la bloc, iar orice intervenție care afectează structura sau aspectul clădirii trebuie realizată conform reglementărilor legale și cu autorizațiile corespunzătoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Rabla pentru sobe 2024: Cum poți beneficia de 10.000 de lei pentru soluții de încălzire. Modalitatea de înscriere în program

Bera Larisa

Publicat

în

Rabla pentru sobe 2024: Cum poți beneficia de 10.000 de lei pentru soluții de încălzire. Modalitatea de înscriere în program Programul „Rabla pentru sobe”, lansat de Ministerul Mediului prevede acordarea de ajutor financiar de până la 10.000 de lei, locuitorilor din zonele montane, pentru cumpărarea unor soluții de încălzire eficiente. Citește și: Ajutor de încălzire […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea