FOTO Nicolae Oros, albaiulianul care a dat onorul președintelui Iohannis, la Alba Iulia, de 1 Decembrie la Centenarul Marii Uniri, avansat în grad de general de brigadă cu o stea
Nicolae Oros, albaiulianul care a dat onorul președintelui Iohannis, la Alba Iulia, de 1 Decembrie la Centenarul Marii Uniri, avansat în grad de general de brigadă cu o stea. Va participa și la parada militară de Ziua Națională 2023
Nicolae Oros, albaiulianul care a dat onorul președintelui Iohannis, la Alba Iulia, la Centenarul Marii Uniri, avansat în grad de general de brigadă cu o stea. Acesta va participa și la parada militară de Ziua Națională 2023.
Ofițerul albaiulian care a dat onorul președintelui Klaus Iohannis, la Alba Iulia, de 1 Decembrie 2018 la Centenarul Marii Uniri, a fost avansat în grad de general de brigadă cu o stea.
Acesta este comandantul blocului de defilare cu tehnică militară, în cadrul paradei organizate la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naționale a României 2023.
Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii
Nicolae Oros, în vârstă de 52 de ani, s-a născut la Alba Iulia și a urmat cursurile Liceului Militar „Mihai Viteazul” din orașul natal, promoția 1989.
Acesta a dat onorul președintelui Klaus Iohannis pe data de 1 decembrie 2018, la Alba Iulia, cu prilejul Centenarului Marii Uniri și a fost locțiitor al Comandantului paradei și comandant al blocului de tehnică militară.
Nicolae Oros a absolvit Institutul Militar de Infanterie, Grăniceri și Chimie „Nicolae Bălcescu” – arma Infanterie, în 1992, specialitatea Vânători de Munte. Este licențiat în managementul organizației (2008) și masterand în managementul capabilităților organizaționale (2012) la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, plus master de comandă în științe militare și informații (2013).
Generalul Oros a urmat și cursurile Facultății de Construcții Mașini (TCM) a Universității Tehnice Cluj-Napoca și are studii de masterat în management în administrație, instituții de credit și societăți comerciale la Facultatea de Științe Economice a Universității „Bogdan Vodă” Cluj-Napoca.
Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor
Cu o carieră impresionantă, generalul albaiulian a îndeplinit cu succes 3 misiuni internaționale în teatrul de operații din Afganistan, fiind decorat cu mai multe ordine, medalii și embleme naționale și străine, cele mai importante fiind Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Armatei României, Emblema de Onoare a Forțelor Speciale, Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene, Emblema de Onoare a Informațiilor pentru Apărare, Emblema de Merit În Slujba Păcii clasa a 3-a și clasa a 2-a, Emblema de Merit În serviciul Armatei României clasa a 3-a și a 2-a, 3 medalii NATO în Afganistan, Medalia Națională de Apărare a Franței în grad de bronz, ordinul virtutea militară în grad de cavaler!
De-a lungul carierei militare a ocupat diverse funcții la Brigada 5 Vânători de Munte „Avram Iancu” Alba Iulia, devenind din 2014 comandant al Batalionului 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu” Zalău.
Începând din 2016 a ocupat mai multe funcții în structura de comandă a comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca, fiind locțiitor al șefului de Stat Major pentru sprijin până în anul 2021.
Din 2021 a ocupat funcția de locțiitor al comandantului Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc, iar din iulie 2022 pe cea de comandat al brigăzii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii