VINERI| Dorel Vișan, Florin Coșuleț, trupele Arhaic și PopFolklorica, pe scena din Parcul Tineretului din Sebeș, la Festivalul ”Lucian Blaga”
VINERI| Dorel Vișan, Florin Coșuleț, trupele Arhaic și PopFolklorica, pe scena din Parcul Tineretului din Sebeș, la Festivalul ”Lucian Blaga”
Vineri, 12 mai 2023, începând cu ora 20.00, pe scena în aer liber, amplasată în Parcul Tineretului din Sebeș vor avea loc „întâlniri majore” ale publicului cu artiștii invitați în cadrul celei de-a XLIII-a ediții a Festivalului Internațional „Lucian Blaga”: Dorel Vișan, Florin Coșuleț, trupele Arhaic și PopFolklorica.
Actor, poet și eseist, DOREL VIȘAN este absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București (1965) și doctor în arte – domeniul Teatru. A fost răsplătit cu mai mult de 20 de premii naționale pentru cele 50 de roluri în teatru și peste 65 de roluri în film: nominalizare pentru cel mai bun actor (Iacob) la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, noiembrie 1988; premiul pentru interpretare masculină (Senatorul melcilor), la a XVII-a ediție a Festivalului Filmului Mediteraneean de la Montpellier, octombrie 1995; premiul „Mileniu” – Hall of Fame, 1998; Ordinul național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler – Președinția României, 2002; premiul Academiei Române pentru artele spectacolului „Aristizza Romanescu”, pentru întreaga creație teatrală și cinematografică, 2006; trofeul „Zece pentru România”, 2010; Ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni” pentru apărarea și slujirea dreptei credințe și promovarea culturii și spiritualității românești din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, 2014.
FLORIN COȘULEȚ este actor și regizor îndrăgit de public, activând în cadrul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, dar și cadru didactic la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prodecan al Facultății de Litere și Arte. Din anul 2017 este colaborator apropiat al Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș-Lancrăm.
ARHAIC este o trupă unică în România, prin port, sunet și simțiri. Acești artiști îndrăgesc cultura și o alimentează sub toate formele ei.
POPFOLCLORIKA este un proiect cultural ce îmbină muzica pop, jazz, blues, cu elemente etno şi de folclor autentic.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare În cursul zilei de vineri, 22 noiembrie 2024, mai mulți muncitori și-au pus la treabă iscusința, priceperea și îndemânarea cu scopul de a oferi pasionaților de șah din municipiul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii