Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VINERI| Dorel Vișan, Florin Coșuleț, trupele Arhaic și PopFolklorica, pe scena din Parcul Tineretului din Sebeș, la Festivalul ”Lucian Blaga”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VINERI| Dorel Vișan, Florin Coșuleț, trupele Arhaic și PopFolklorica, pe scena din Parcul Tineretului din Sebeș, la Festivalul ”Lucian Blaga”

Vineri, 12 mai 2023, începând cu ora 20.00, pe scena în aer liber, amplasată în Parcul Tineretului din Sebeș vor avea loc „întâlniri majore” ale publicului cu artiștii invitați în cadrul celei de-a XLIII-a ediții a Festivalului Internațional „Lucian Blaga”: Dorel Vișan, Florin Coșuleț, trupele Arhaic și PopFolklorica.

Citește și: 11-14 mai 2023| Festivalul Internaţional „Lucian Blaga”, ediția a 43-a, tot mai aproape de tineri și de publicul iubitor de poezie. PROGRAMUL complet

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Actor, poet și eseist, DOREL VIȘAN este absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București (1965) și doctor în arte – domeniul Teatru. A fost răsplătit cu mai mult de 20 de premii naționale pentru cele 50 de roluri în teatru și peste 65 de roluri în film: nominalizare pentru cel mai bun actor (Iacob) la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, noiembrie 1988; premiul pentru interpretare masculină (Senatorul melcilor), la a XVII-a ediție a Festivalului Filmului Mediteraneean de la Montpellier, octombrie 1995; premiul „Mileniu” – Hall of Fame, 1998; Ordinul național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler – Președinția României, 2002; premiul Academiei Române pentru artele spectacolului „Aristizza Romanescu”, pentru întreaga creație teatrală și cinematografică, 2006; trofeul „Zece pentru România”, 2010; Ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni” pentru apărarea și slujirea dreptei credințe și promovarea culturii și spiritualității românești din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, 2014.

Citește și: CALENDARUL evenimentelor culturale 2023, organizate la Sebeș: Zilele Orașului, Festivalul Internațional “Lucian Blaga”, spectacole de folclor și alte surprize

FLORIN COȘULEȚ este actor și regizor îndrăgit de public, activând în cadrul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, dar și cadru didactic la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prodecan al Facultății de Litere și Arte. Din anul 2017 este colaborator apropiat al Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș-Lancrăm.

ARHAIC este o trupă unică în România, prin port, sunet și simțiri. Acești artiști îndrăgesc cultura și o alimentează sub toate formele ei.

POPFOLCLORIKA este un proiect cultural ce îmbină muzica pop, jazz, blues, cu elemente etno şi de folclor autentic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amplasarea RADARELOR în primele două zile de Paște 2024, în județul Alba. Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 5-6 aprilie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Amplasarea RADARELOR în primele două zile de Paște 2024, în județul Alba. Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 5-6 aprilie Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 5-6 aprilie 2024. Citește și: Paște fericit • Mesaje de Paște • Urări de Paște • Felicitări de Paște […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea