Elena Udrea nu a fost găsită la domiciliu de poliţiştii care trebuiau să o ducă la închisoare. Condamnată definitiv la 6 ani de închisoare
Elena Udrea nu a fost găsită la domiciliu de poliţiştii care trebuiau să o ducă la închisoare. Condamnată definitiv la 6 ani de închisoare
Elena Udrea nu a fost găsită la domiciliu de poliţiştii care trebuie să o ducă la penitenciar. Aceasta a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, după ce Curtea Supremă a respins, joi, contestaţia în anulare depusă de aceasta.
Citește și: Magistrații au decis: Elena Udrea merge la închisoare 6 ani
Elena Udreaa fost condamnată de magistraţii Curţii Supreme la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, în care a fost acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. După condamnare, aceasta a fugit din ţară.
Ulterior, decizia a fost suspendată ca urmare a unei sentinţe a CCR, iar fostul demnitar s-a întors în România. Acum, decizia instanţei este definitivă, iar Elena Udrea are de executat 6 ani de închisoare.
Elena Udrea și-a aflat o primă condamnare definitivă: 6 ani de pușcărie în celebrul dosar ”Gala Bute”! Femeia care își cumpăra poșete de sute de mii de euro pe vremea când era ministru în mandatul lui Emil Boc nu a mai așteptat sentința judecătorilor și a fugit din România. Este a doua oară când Udrea fuge din țară.
Udrea a apărut ultima dată în public pe 29 martie, când i-a luat apărarea lui Traian Băsescu, după ce ÎCCJ a decis că fostul președinte a fost turnător la Securitate. De atunci, nimeni nu a mai văzut-o. Potrivit unor informații, Udrea a fugit din țară prin Vama Giurgiu, cu mașina, chiar în ziua condamnării. Ea urmează să fie dată în urmărire națională și internațională și va fi emis și mandat de arestare pe numele ei.
Dosarul „Gala Bute”
Pe 21 aprilie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis să o trimită în judecată pe Elena Udrea sub acuzaţiile de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Elena Udrea, în perioada în care era ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate acesteia (Ştefan Lungu, consilier personal al ministrului, Ana Maria Topoliceanu, director CNI, Gheorghe Nastasia, secretar general al ministerului şi Tudor Liberiu Breazu, asistent personal) ar fi primit, cu ştiinţa Elenei Udrea, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de minister.
Sumele obţinute ar fi intrat fie nemijlocit în posesia Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta. Udrea şi-ar fi exercitat atribuţiile în mod nelegal şi i-ar fi determinat şi pe alţi funcţionari din cadrul ministerului să îşi încalce atribuţiile, cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la Gala Bute, prejudiciind bugetul ministerului.
UPDATE: Elena Udrea a fost dată oficial în urmărire, conform site-ului IGPR.
Ea nu a fost găsită nici la adresa din buletin, în Sectorul 4, nici la adresa din Corbeanca unde locuia împreună cu familia, pentru a fi încarcerată ca urmare a condamnării la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.
”Impotriva numitei Udrea Elena – Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 44 din 05.06.2018 de catre Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala, fiind condamnata la 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu.”, scrie Poliția Română la secțiunea ”persoane urmărite”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii