Rămâi conectat

Sport

FOTO: Sticla Arieșul Turda – CS Ocna Mureș 1-1 (0-0) | Tegbo, gol determinant la revenirea după o accidentare serioasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Ocna Mureş a scos primul punct la al doilea din seria de 3 meciuri consecutive în deplasare din Liga a 3-a de fotbal. Vineri după amiază, ocnamureşenii au încheiat la egalitate, scor 1-1 (0-0), cu Sticla Arieşul Turda. Gazdele au deschis scorul prin golul marcat de Vereş în minutul 73. Tegbo, la prima apariţie după mult timp într-un joc oficial, a stabilit rezultatul final în minutul 90+4, pentru prima remiză extrenă a ocnamueșenilor în acest sezon.

Bună echipă Turda, știam asta. Îmi felicit băieții, am jucat bine, adversarul nu și-a creat ocazii, iar noi puteam marca la 0-0. După golul lor norocos, dar ca urmare a presiunii, recunosc asta, am riscat și noi iar pe contraatac puteam primi golul doi. Insistența in atac și execuția lui Tegbo, revenit după accidentare, ne-au adus un punct în ultima secundă, așa cum tot în ultima secundă am pierdut la Viitorul Cluj„, a transmis antrenorul Paul Ciucă.

Meciul a început cu o mare ocazie în contul gazdelor: Budin a trimis mingea în bară (5). Minutul 13 a fost cu ghinion pentru unul dintre apărătorii vizitatorilor, Pintilie, accidentat de propriul portar, Ed. Mihai, angrenat într-o intervenţie acrobatică. Nu a fost nevoie, însă, de schimbare în tabăra ocnamureşeană. Budin şi-a luat inima în dinţi, încercând să „însenineze”, în ton cu vremea, o primă repriză cenuşie, dar şutul său de la distanţă nu a fost cadrat (33).

Ocnamureşenii au păşit cu vioiciune superioară în mitanul secund. Cioară a şutat peste poartă din lovitură liberă (50), pentru ca, 3 minute mai târziu, Socaci să expedieze primul şut pe spaţiul porţii: reluare din interiorul careului pe colţul scurt, fără probleme pentru Onciu.

În replică, Budin a izbutit să introducă mingea în poarta oaspeţilor, însă, în prealabil, îl faultase evident pe portarul Ed. Mihai, aşa că golul a fost anulat (53). Un minut mai târziu, D. Lupşan nu a reuşit să-l învingă pe Onciu cu o lovitură de cap din poziţie ideală. Dioşan a irosit o şansă importantă de a marca: a reluat din mijlocul careului, după o centrare a lui Chiş, o deviere norocoasă deturnând balonul în corner (70).
În minutul 73 o altă deviere a fost nefericită pentru „Soda dragă”. Asta la un şut al lui Vereş, intrat de puţin timp pe teren, execuţie de la marginea careului pentru 1-0 în favoarea amfitrionilor. Acelaşi Vereş ar fi putut majora avantajul gazdelor în două rânduri, mai întâi, în minutul 77, la o reluare din unghi după o acţiune solitară în flancul drept (mingea s-a dus peste), iar mai apoi, în minutul 80, la un şut din poziţie centrală în stânga portarului E. Mihai, care, cu un ultim efort, a reuşit să repingă în corner.

Minutele de final au prilejuit un adevărat asediu la poarta turdeană. Ceaca a fost foarte aproape de gol în minutul 90+1. Egalarea a survenit până la urmă, chiar la ultima fază. Un şut-centrare al lui Tegbo, revenit după o indisponibilitate de durată pricinuită de o accidentare,  l-a păcălit pe portarul Onciu şi jocul de pe „Muncipal” s-a terminat cu o remiză, 1-1 (0-0).

În meciul tur, CS Ocna Mureș s-a impus la limită, 2-1 (2-0), după un duel cu reprize diametral opuse, începând cu dreptul campionatul după ce în stagiunea precedentă pierduse ambele jocuri (0-2 acasă și 1-4 la Turda).

Dincolo de miza punctelor, partida de vineri după amiază a fost un meci special pentru G. Goronea (Sticla) și Hetea (CS Ocna Mureș), adversari ai echipelor unde au evoluat până în vară.

Echipe:

Sticla: Onciu – Chiș, Cimpoeșu, Cordoș/ cpt., Manu – G. Goronea (62, Vereş), Budin, Salcău (68, Fl. Dan), Paleoca – Svichi (46, Cobârzan; 85, Savu), Dioșan. Pe bancă: Ursu, Pârv, Saroși, Val. Marcu, Băeţan. Antrenor Florin Pampea – principal.

CS Ocna Mureş: Ed. Mihai – Pintilie, Haiduc, D. Lupșan, Al. Kiraly – Casian (76, Hetea)– Căt. Creț (82, Cl. Marcu), Frențiu (76, Guţ), Socaci/ cpt., Cioară (67, Tegbo)  – Ceaca. Pe bancă: An. Anghel, Neșan, Ov. Truță, Coltor. Antrenor Paul Ciucă – principal, Romeo Arinar – secund

Arbitri Cs. Papp (Luduș), A. Pavel Cojocaru (Brașov), G. Boncz (Făgăraș) Observatori D. Jiga (Bistrița), I. Orosfoian (Tg. Mureș)

Cartonaşe galbene: Paleoca (74) Cimpoeşu (90) / Haiduc (80), Ceaca (90)

Lucian DĂRĂMUŞ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Viitorul Sântimbru în faza regională a Cupei României: adversari Voința Sibiu și Inter Cristian (Brașov)! Vezi programul meciurilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru în faza regională a Cupei României: adversari Voința Sibiu și Inter Cristian (Brașov)! Vezi programul meciurilor Viitorul Sântimbru va juca în Cupa României, faza regională, cu Voința Sibiu (Sibiu) și Inter Cristian (Brașov). În cazul în care va câștiga grupa, echipa lui Adrian Bicheși va susține finala în deplasare, în 20 iulie, adversar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea