Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Astăzi, ora 15.00, la Jucu, Sănătatea Cluj – Metalurgistul Cugir | Gruparea de sub Drăgana caută revanșa împotriva “virușilor verzi”

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Metalurgistul Cugir evoluează astăzi, de la ora 15.00, la Jucu, contra Sănătății Cluj, partidă contând pentru runda a 10-a a celui de-al treilea eșalon, prima din retur.

Săptămâna anterioară “roș-albaștrii” au suferit primul eșec stagional, în derby-ul de la Hunedoara cu liderul imbatabil, o înfrângere venită după 5 luni de imbatabilitate, și sunt pe poziția secundă, cu 20 de puncte, la 5 “lungimi” de trupa lui Florin Maxim. Dacă ai întoarce clasamentul și “virușii verzi” sunt pe locul al doilea, adică penultimii, Sănătatea Cluj (5 puncte) fiind singura formație din serie ce a pierdut toate cele 4 partide de pe teren propriu, două dintre înfrângeri fiind cu reprezentantele Albei, Unirea Alba Iulia (singurul succes al “alb-negrilor”) și CS Ocna Mureș (unica victorie externă), ambele cu același scor 2-4.

Comparativ cu partida de sub Drăgana, ce a deschis sezonul și s-a încheiat cu o surpriză, 2-2, meci în care vizitatorii au egalat în două rânduri, distribuția clujeană s-a întărit cu G. Florescu, Perde, D. Goga sau Lemnaru. Deci este rost de o revanșă pentru cugireni, împotriva unui oponent ce a reușit mereu în ultimii 4 ani să le încurce planurile pe teren propriu. Sănătatea s-a transformat într-un veritabil coșmar, trecându-și în cont 4 remize consecutive pe “Arena CSO”, 1-1 în 2017, 0-0 în 2019, un nebun 3-3 în noiembrie 2020, plus egalul recent. Nu la fel stau însă lucrurile în bilanțul extern pentru Metalurgistul ce a câștigat 3 din cele 4 dispute, 5-1 în octombrie 2014, 4-1 în octombrie 2016, 1-0 în aprilie 2021 (ultima rundă), înregistrându-se un singur insucces (0-2 în mai 2018).

“Venim după eșecul din derby-ul de la Hunedoara și e nevoie să abordăm întâlnirea cu multă luciditate și atitudine. Sunt puncte importante puse-n joc și, în plus, avem de luat o revanșă în primul rând față de noi, după această serie nefastă de egaluri înregistrate la Cugir cu acest adversar incomod, ce ne-a pus probleme la meciurile de acasă”, a spus antrenorul Lucian Itu. Vizitatorii contează pe revenirile lui Șt. Radu și Selagea în efectiv, însă au de surmontat două absențe majore în defensivă, Vlădia și Vitinha – suspendați pentru cumul de avertismente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Avântul Reghin – CSM Unirea Alba Iulia 3-1 (0-0), în penultima rundă din play-out | „Alb-negrii”, la primul eșec din 2024!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Deja campioană a play-out-ului, CSM Unirea Alba Iulia a pierdut primul meci din 2024, 1-3 (0-0), în deplasare cu Avântul Reghin, în penultimul meci al sezonului. Albaiulienii au deschis scorul, dar Avântul a întors rezultatul și a câștigat, toate golurile fiind marcate în ultima jumătate de oră, de jucători intrați în actul secund. În „orașul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea