Rămâi conectat

Ştirea zilei

Începând de vineri, 3 iulie, s-a deschis, în mod oficial, ștrandul municipal din Aiud. Programul și măsurile de distanțare socială

Ziarul Unirea

Publicat

în

Veste bună pentru aiudeni și nu numai. Începând de vineri, 3 iulie, s-a deschis, în mod oficial, ștrandul municipal din Aiud. Deși anul acesta deschiderea a fost întârziată de pandemia de Covid-19, Nicolae Crăciun, administratorul ştrandului aiudean, a precizat că s-au luat toate măsurile pentru ca publicul doritor de relaxare și de distracție să fie în maximă siguranță.

Programul de funcționare al complexului este de luni până duminică, între orele 9.00 și 20.00. „Au fost anunțate fiecărui doritor de o bălăceală în apele cristaline ale bazinelor, în mod detaliat, toate regulile care trebuie respectate. Pentru a păstra distanța de doi metri între vizitatori, am delimitat locurile de plajă. Apa din bazine va fi curăţată de mai multe ori pe zi, iar clienţii vor fi obligați să poarte mască de protecție în zonele comune, inclusiv la toalete”, ne-a precizat Nicolae Crăciun.

Baza de agrement Ștrand Municipal Aiud dispune de trei bazine exterioare (mic, mijlociu și mare), tobogan, plajă din gazon, șezlonguri, spații de joacă pentru copii. De asemenea, terasa din incintă este aprovizionată cu produse tip snack, băuturi răcoritoare, înghețată şi pune la dispoziția celor care doresc o serie întreagă de mâncăruri gătite. Accesul utilizatorilor în ștrand se face după efectuarea unui triaj epidemiologic de către personal şi nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă semne de infecție respiratorie (tuse și strănut frecvente, stare generală alterată) și febră mai mare de 37,3 grade C.

Așadar, locuitorii municipiului Aiud, cât şi cei din oraşul Teiuş şi din comunele din jur care aleg să îşi petreacă timpul liber la ştrandul din Aiud au la dispoziţie, ca şi în anii trecuţi, bazele sportive din incinta complexului, acolo unde pot juca o partidă de tenis, de fotbal sau de şah. La toate acestea se adaugă salvamarii şi punctul de prim ajutor în caz de accident şi multe altele. Evident, piscinele au fost pregătite, iar plaja a fost amenajată cu un gazon impecabil.

În ultimii ani, ştrandul din Aiud a devenit unul dintre cele mai atractive din judeţ, acesta „înghiţind” sume importante de bani pentru modernizări succesive, prima fiind făcută, după o lungă perioadă de paragină, în anii 1999-2000, când au fost cheltuiţi aproximativ 5.000.000 de lei, bani publici, pentru nişte modernizări care nu şi-au dovedit eficienţa, administraţia locală fiind nevoită să scape de „o piatră de moară” prin concesionarea locaţiei. O nouă investiţie, făcută în urmă cu câţiva ani, în valoare de aproximativ 80.000 de euro şi alte câteva mii bune după aceea, de această dată din fonduri private, dar şi o bună administrare a făcut din cel mai vechi ştrand din Transilvania un loc de atracţie pentru mii de oameni. „Încercăm să oferim o variantă plăcută de petrecere a timpului liber. Sperăm ca, în ciuda pandemiei, totul să meargă bine şi în acest an. Deşi în aceste zile vremea este schimbătoare şi nu ne prea caută lumea, suntem siguri că totul va fi bine şi va intra în normal odată cu îndreptarea vremii. Oricum, suntem doar la începutul sezonului în prima zi și până în toamnă mai este mult”, ne-a declarat Nicolae Crăciun, managerul ştrandului din Aiud.

Potrivit datelor pe care le avem, ștrandul din municipiul Aiud este cel mai vechi ștrand din Transilvania. Se pare că administrația „Băii publice”, despre care înscrisurile vremii atestă existența ei încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea, a construit ştrandul imediat după Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, astfel încât la începutul deceniului al doilea al secolului trecut echipa de polo a Universității din Cluj-Napoca își făcea aici antrenamentele și cantonamentele.

Dorel LAZĂR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Într-un sat din Alba, mai multe familii au pus mână de la mână și au împodobit strada de sărbători: Atmosferă feerică de Crăciun și Anul Nou

Cezar Lancrajan

Publicat

în

VIDEO | Într-un sat din Alba, mai multe familii au pus mână de la mână și au împodobit strada de sărbători: Atmosferă feerică de Crăciun și Anul Nou În Tărtăria, satul din Alba unde s-a descoperit cea mai veche scriere din lume, mai multe familii au hotărât să strângă bănuț cu bănuț și să creeze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea