Știrea Ta| Cauzele DEZASTRULUI de la centrul de dializă, explicate: Atât pacienți cât și cadrele medicale sunt obișnuiți să nu respecte propriile reguli interne
Cauzele DEZASTRULUI de la centrul de dializă, explicate: Atât pacienți cât și cadrele medicale sunt obișnuiți să nu respecte propriile reguli interne
Centrul de dializă din Alba Iulia se confruntă cu probleme foarte grave, după ce numai puțin de 10 persoane, printre care 7 pacienți cu dializă și 3 personale medicale au fost confirmate cu COVID-19. În ciuda semnalelor de alarmă care au fost trase de mai bine de 3 săptămâni, încă de la începutul epidemiei, în legătură cu procedurile greșite de acolo, nimeni nu a luat nicio măsură.
DSP Alba a demarat o ancheta la centrul de dializa prin intermediul inspectorilor sanitari, diferita de ancheta epidemiologica.
O persoană, cunoaște situația de la respectivul centru, ne-a explicat de ce s-a ajuns la o astfel de situație dramatică: evitarea uitilizării materialelor de protecție, nerespectarea dezinfectării necesare, precum lipsa testelor, sunt doar câteva dintre erorile grave semnalate la centrul pentru pacienți dializați. Ba mai mult, atât cadrele medicale, cât și pacienții sunt obișnuiți să nu respecte regulile interne.
„Era obligatoriu de dinainte de orice boală, că pacienții să își schimbe îmbrăcămintea de stradă într-un vestiar special destinat, înainte de a intra în salon. O parte nu făceau acest lucru, dar nimeni nu a luat vreo măsură. S-a trecut cu vederea.
Apoi a venit boala. Alte reguli, aceeași nerespectare că la români dacă a mers cu una, merge cu toate… Fără mănuși, fără mască, tot cu aceleași haine cu care a umblat prin o grămadă de locuri… Să nu mai zic de faptul că trebuiau să înștiințeze centrul atunci când luau contact cu o persoană venită din țările cu risc sau când prezentau simptome, nu să vină ca și cum totul e normal.
Șoferii transportă mai multe ture de pacienți în aceeași zi, cu aceeași mașină, fără a fi complet dezinfectată, o dezinfectează abia seara, apoi a doua zi alte ture de pacienți, același șofer (în medie, 4 ture diferite de pacienți pentru un singur șofer, care dacă devine purtător, îmbolnăvește câți oameni?). Apoi pacienți din aceeași mașină sunt împărțiți în mai multe saloane, după gen și afecțiuni (bărbații și femeile separat în salon, deși în mașină, împreună. Cei care au avut în antecedente hepatită un salon, cei care nu, altul): acum să vedem de aici câți se mai îmbolnăvesc de la unul singur? Și apoi merg dintr-un salon cu 5 mașini diferite. Deci mai facem o piramidă.
De unde rezultă că de la o inconștientă și câteva reguli făcute prost, în 5 zile infectezi un centru întreg de 250 de persoane.
Nu mai sunt teste, s-au terminat. Nu e test, nu e boală, nu e medicație, simplu nu? Și apoi când dă cineva simptome deja e târziu și se spune că e prea grav să mai fie tratat? Să înceapă tratamentul la tot centrul, e clar că toți au. Să le dea o șansă.
Oamenii aceia nu sunt bolnavi pe moarte, sunt oameni normali, harnici și în putere, apți de muncă, cu permise de conducere, nu niște bătrâni pe moarte de la care te aștepți să se ducă. Faptul că acum sunt sensibili la acest virus nu înseamnă că cineva trebuie sa îi condamne la moarte cu bună știință.
Va fi un vaccin, când va fi, și ei îl vor face, și vor fi bine și apți de a avea grijă de familiile lor încă 20 de ani de acum in colo. Dacă se iau măcar acum măsuri!”, a fost primit pe adresa redacției din viitoarei cercetătoare în domeniul geneticii, a cărui dorință a fost să rămână anonimă, din motive personale”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea Ta
FOTO ȘTIREA TA | Pericol de accidente rutiere pe drumul județean 750C, ce traversează comuna Ponor din Alba: „Atenție!”
FOTO ȘTIREA TA | Pericol de accidente rutiere pe drumul județean 750C, ce traversează comuna Ponor din Alba: „Atenție!” Drumul județean 750C, ce traversează comuna Ponor din județul Alba, este înzăpezit și plin de gheață. Un pericol pentru participanții la traficul rutier, se arată într-un avertisment public lansat pe „Comuna Ponor, județul Alba”. Citește și: […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 4 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918