Rămâi conectat

Ştirea Ta

Știrea Ta| Cauzele DEZASTRULUI de la centrul de dializă, explicate: Atât pacienți cât și cadrele medicale sunt obișnuiți să nu respecte propriile reguli interne

Publicat

în

Cauzele DEZASTRULUI de la centrul de dializă, explicate: Atât pacienți cât și cadrele medicale sunt obișnuiți să nu respecte propriile reguli interne

Centrul de dializă din Alba Iulia se confruntă cu probleme foarte grave, după ce numai puțin de 10 persoane, printre care 7 pacienți cu dializă și 3 personale medicale au fost confirmate cu COVID-19. În ciuda semnalelor de alarmă care au fost trase de mai bine de 3 săptămâni, încă de la începutul epidemiei, în legătură cu procedurile greșite de acolo, nimeni nu a luat nicio măsură.

DSP Alba a demarat o ancheta la centrul de dializa prin intermediul inspectorilor sanitari, diferita de ancheta epidemiologica.

O persoană, cunoaște situația de la respectivul centru, ne-a explicat de ce s-a ajuns la o astfel de situație dramatică: evitarea uitilizării materialelor de protecție, nerespectarea dezinfectării necesare, precum lipsa testelor, sunt doar câteva dintre erorile grave semnalate la centrul pentru pacienți dializați. Ba mai mult, atât cadrele medicale, cât și pacienții sunt obișnuiți să nu respecte regulile interne.

Electrica Furnizare Discount

Era obligatoriu de dinainte de orice boală, că pacienții să își schimbe îmbrăcămintea de stradă într-un vestiar special destinat, înainte de a intra în salon. O parte nu făceau acest lucru, dar nimeni nu a luat vreo măsură. S-a trecut cu vederea.

Apoi a venit boala. Alte reguli, aceeași nerespectare că la români dacă a mers cu una, merge cu toate… Fără mănuși, fără mască, tot cu aceleași haine cu care a umblat prin o grămadă de locuri… Să nu mai zic de faptul că trebuiau să înștiințeze centrul atunci când luau contact cu o persoană venită din țările cu risc sau când prezentau simptome, nu să vină ca și cum totul e normal.

Șoferii transportă mai multe ture de pacienți în aceeași zi, cu aceeași mașină, fără a fi complet dezinfectată, o dezinfectează abia seara, apoi a doua zi alte ture de pacienți, același șofer (în medie, 4 ture diferite de pacienți pentru un singur șofer, care dacă devine purtător, îmbolnăvește câți oameni?). Apoi pacienți din aceeași mașină sunt împărțiți în mai multe saloane, după gen și afecțiuni (bărbații și femeile separat în salon, deși în mașină, împreună. Cei care au avut în antecedente hepatită un salon, cei care nu, altul): acum să vedem de aici câți se mai îmbolnăvesc de la unul singur? Și apoi merg dintr-un salon cu 5 mașini diferite. Deci mai facem o piramidă.

De unde rezultă că de la o inconștientă și câteva reguli făcute prost, în 5 zile infectezi un centru întreg de 250 de persoane.

Nu mai sunt teste, s-au terminat. Nu e test, nu e boală, nu e medicație, simplu nu? Și apoi când dă cineva simptome deja e târziu și se spune că e prea grav să mai fie tratat? Să înceapă tratamentul la tot centrul, e clar că toți au. Să le dea o șansă.

Oamenii aceia nu sunt bolnavi pe moarte, sunt oameni normali, harnici și în putere, apți de muncă, cu permise de conducere, nu niște bătrâni pe moarte de la care te aștepți să se ducă. Faptul că acum sunt sensibili la acest virus nu înseamnă că cineva trebuie sa îi condamne la moarte cu bună știință.

Va fi un vaccin, când va fi, și ei îl vor face, și vor fi bine și apți de a avea grijă de familiile lor încă 20 de ani de acum in colo. Dacă se iau măcar acum măsuri!”, a fost primit pe adresa redacției din viitoarei cercetătoare în domeniul geneticii, a cărui dorință a fost să rămână anonimă, din motive personale”

Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Străzile din Cugir, „împânzite” de câini maidanezi. Un biciclist, ATACAT de patrupezi

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Străzile din Cugir, „împânzite” de câini maidanezi. Un biciclist, ATACAT de patrupezi

Așa cum se poate observa și în imagini, patrupezii au ocupat un trotuar întreg, fiind peste 5, de diferite talii.

Străzile orașului Cugir sunt „împânzite” de câini maidanezi, care, după spusele localnicilor, manifestă un comportament agresiv față de cetățeni.

Electrica Furnizare Discount

Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției un videoclip în care un biciclist aproape a fost atacat de mai bine de cinci câini maidanezi.

De asemenea, mai multe persoane au semnalat prezența patrupezilor în acea zonă.

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Dacia Spring apare și pe străzile din Alba Iulia: Ce preț are și care este autonomia ei

Publicat

în

Dacia Spring apare și pe străzile din Alba Iulia: Ce preț are și care este autonomia ei

A apărut prima Dacia Spring – full electric si la Alba Iulia. Începând din 20 martie, Dacia a deschis online precomenzile pentru versiunea „Comfort Plus” a primului său model electric. Aceasta va fi disponibilă la prețul imbatabil de 18.100 Euro (TVA inclus).

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh și poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC.
Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranță, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Electrica Furnizare Discount

Modelul este disponibil, de la lansare, în trei culori: Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver. La aceasta se va adăuga, ulterior, o a patra opțiune: Goji Red.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Ulterior vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort”, disponibilă la prețul de 16.800 Euro (TVA inclus). O variantă destinată clienților de flote va fi de asemenea disponibilă, la același preț: 16.800 Euro (TVA inclus).

Dacia Spring va putea fi achiziționată de clienții din România prin intermediul programului RABLA PLUS.

Primele livrări au fost onorate în cursul lunii septembrie 2021.

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Magazinul Kaufland din Alba Iulia a montat garduri metalice, pentru separarea fluxului persoanelor vaccinate de cele nevaccinate

Publicat

în

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Magazinul Kaufland din Alba Iulia a montat garduri metalice, pentru separarea fluxului persoanelor vaccinate de cele nevaccinate

Reprezentanții Kaufland din Alba Iulia au așezat un gard în interior pentru a delimita spațiile de acces al persoanelor vaccinate de cele nevaccinate.

Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini în care prezintă gardul inalt care delimitează hypermarket-ul de restul magazinelor partenere.

Electrica Furnizare Discount

Un gard în interior pentru a delimita spațiile de acces al persoanelor vaccinate de cele nevaccinate a fost montat în incinta magazinului Kaufland de pe Calea Moților.

Prin stânga pot intra cei care merg în magazinul alimentar, iar prin dreapta, dacă au certificatul verde, cei care vor să ajungă la magazinele partenere ale Kaufland, cum ar fi o cofetărie, un magazin de accesorii pentru telefoane mobile sau de difuzare a presei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare