Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Răzvan Burleanu, reales președinte al Federației Române de Fotbal, pentru un mandat, până în 2022 | Ionuț Lupescu, marele învins al alegerilor!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Răzvan Burleanu este vechiul și noul președinte al Federației Române de Fotbal, în urma alegerilor de astăzi, iar Ionuț Lupescu este marele învins al scrutinului pentru cea mai înaltă funcție a fotbalului românesc, contracandidatul său câștigând din primul tur.

UPDATE: Mihai Dăscălescu a fost reales în componența Comitetului Executiv al FRF, ca și reprezentant al Ligii a 3-a, pentru un mandat ce va dura până în 2022 (Călin Cojocaru – Național Sebiș retrăgându-și candidatura). 

„Mă bucur că sunt în echipa câștigătoare, am fost un susținător al proiectelor propuse de Răzvan Burleanu. Pentru următorii 4 ani vrem să dezvoltăm Liga a 3-a, care trebuie să devină piramida fotbalului românesc. Mă bucur că reprezentanții fotbalului din Alba au fost alături de echipa Răzvan Burleanu”, a declarat Mihai Dăscălescu, oficialul Unirii Alba Iulia.

Răzvan Burleanu și-a surclasat adversarii, obținând o victorie categorică, cu 66,1 din sufragii, iar „Generația de Aur” a primit o grea lovitură sub centură!

Membrii afiliați au votat pentru continuitate în fruntea FRF, iar viitorul fotbalului românesc rămâne pentru încă un mandat în mâna echipei lui Răzvan Burleanu, ce conduce FRF din 2014, după plecarea lui Mircea Sandu.

Rezultate oficiale: Răzvan Burleanu – 168 de voturi; Ionuţ Lupescu – 78 de voturi; Marcel Puşcaş – 8 voturi; Ilie Drăgan – 0 voturi.

Din Alba au votat șase persoane, iar curentul a indicat o opțiune „pro” Burleanu, în același timp alegerile fiind importante pentru județ, întrucât Mihai Dăscălescu (Unirea Alba Iulia) vrea să mai rămână încă 4 ani în  Comitetul Executiv, din partea Ligii a 3-a.

Chiar dacă au fost patru candidaturi pentru șefia FRF, lupta s-a între Răzvan Burleanu (președinte din 2014) și Ionuț Lupescu (component al “Generației de Aur”, fost oficial al UEFA), pe listă mai aflându-se Marcel Pușcaș și Ilie Drăgan.

 Bătălia pentru scaunul de președinte a dominat anul 2018 în fotbalul mioritic, campania electorală fiind una murdară, cu atacuri și dezvăluiri, un arsenal de acuze iscat între cei doi protagoniști ai scrutinului. Echipa Națională nu merge în Rusia, dar noi, avem “Mondialul” pentru putere! La FRF au votat 254 din cele 256  de cluburi afiliate la FRF.

Sursa foto: Gazeta Sporturilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia – locul secund la Campionatul Național Școlar de Înot, Andrea Zsebe și Matei Turuș – câte 4 medalii de aur!

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia – locul secund la Campionatul Național Școlar de Înot, Andrea Zsebe și Matei Turuș – câte 4 medalii de aur! Rezultate excelente obținute de înotătorii de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia la Campionatul Național Școlar de Înot. Cu 24 de medalii adjudecate și 311 puncte acumulate, echipa LPS Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea