Rămâi conectat

Ştirea zilei

Horia Călin Cristescu, noul medic de la Secția de Medicină Internă a Spitalului de Boli Cronice din Cîmpeni (fostul TBC)

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Nou doctor de medicină internă la Spitalul de Boli Cronice Cîmpeni

Începând cu 1 septembrie, Spitalul de Boli Cronice Cîmpeni va avea un nou doctor cu activitate permanentă care va asigura și servicii de gardă, a transmis economistul Constantin Bar – managerul interimar al spitalului. Prin urmare, doctorul Horia Călin Cristescu va avea un contract de muncă cu activitate permanentă la această unitate medicală – unde, mai înainte, când funcționa ca sanatoriu TBC, tatăl său a fost director – alegând să muncească iar în orașul unde locuiește, după ce a lucrat în ultimii doi ani la Spitalul Orășenesc Abrud.

Medicul Horia Călin Cristescu a absolvit în 1980 Facultatea de Medicină Generală din Cluj-Napoca, în 1991 a devenit medic specialist medicină internă, iar în anul 2000 a obținut gradul de medic primar medicină internă. După ce a lucrat la începutul carierei ca medic generalist, apoi ca rezident medicină internă în clinicile Medicală I, II, III din Cluj-Napoca, acesta a făcut stagii de pregătire la clinici din Luxemburg și Statele Unite ale Americii.

Cea mai lungă perioadă, între 1991-2016, a lucrat ca medic primar medicină internă la Spitalul Orășenesc Cîmpeni, iar din 2015 a fost medic primar medicină internă la Spitalul Orășenesc Abrud, în 2016 absolvind un curs de transfuzii sanguine. Managerul Constantin Bar a precizat că Spitalul de Boli Cronice Cîmpeni a fost înființat în 2009, pe vechea structură a Sanatoriului TBC care a funcționat din anul 1937.

În prezent, în cele două secții ale spitalului funcționează 3 specialități – neurologie, medicină internă și pneumologie – cu 87 de paturi grupate astfel: 30 de paturi în Secția Boli Cronice; 55 de paturi în Secția Pneumologie – TBC, din care 25 paturi pentru TBC; două paturi pentru spitalizarea de zi.

Spitalul are 8 doctori dintr-un total de 80 de angajați, iar anul trecut a fost inspectat și a primit acreditare din partea Ministerului Sănătății.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești O fetiță de doar 3 ani a fost grav rănită joi după-masa, după ce a căzut de etajul unei locații de cazare din satul Călugărești, comuna Avram Iancu. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea