Ministrul Educaţiei, Liviu Pop: Lucrările la examenele naționale ar putea fi corectate de către profesori de acasă. Precizări despre digitalizarea sistemului educațional
De anul viitor, lucrările de la examenele naţionale ar putea fi corectate într-un sistem computerizat care presupune scanarea lor şi corectarea de către profesor, fie din centrul de evaluare, fie de acasă, din faţă calculatorului.
Aceasta este una dintre propunerile ministrului Educaţiei, Liviu Pop, care vrea să digitalizeze sistemul educaţional. Tot acesta promite că în doi ani vor exista peste tot cataloage în format electronic, la care vor avea acces şi părinţii.
Dacă până acum, lucrările examenelor naţionale erau trimise cu maşinile jandarmeriei în alte judeţe, pentru a fi corectate, de la anul, ele ar urmă să fie introduse la centrul de examinare, într-un sistem digitalizat.
“Alături de experţii ministerului Educaţiei naţionale, STS-ului şi inspectoratelor şcolare căutăm soluţia tehnică pentru a scana toate lucrările, pentru a le secretiza, corectarea lor putându-se face de către evaluatori acreditaţi în centrul de examen, sau acasă dacă au calculator”, a declarat ministrul.
Lucrarea unui candidat la Bacalaureat presupune în mod normal câteva file legate. Un scaner obişnuit implică desprinderea lor şi introducerea fiecărei file în sistem. La 100.000 de candidaţi, vom avea câteva sute de mii de foi, aşadar nu trebuie să uităm că oricând poate interveni greşeală umană, astfel încât o pagină să fie omisă.
Atât reprezentanţii profesorilor, cât şi cei ai părinţilor, sunt de acord cu ideea proiectului, cu condiţia că noul sistem să nu fie mai scump decât un examen normal.
În plus, ministrul Educaţiei spune că în doi ani vor există cataloage electronice, iar părinţii vor avea acces la notele elevilor. În marile oraşe şi în unele sectoare din Bucureşti ele există deja, dar părinţii se plâng că nu sunt de folos, pentru ca notele nu sunt introduse la timp.
Teoretic, orice şcoală din România ar trebui să fie dotată cu calculatoare, conform programului sistem Educaţional Informatizat, desfăşurat între 2002-2009. Practic, ministerul Educaţiei spune că acest lucru se va întâmplă abia peste câţiva ani.
Sursa: stirileprotv.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii