FOTO, VIDEO. Studenții străini, veniți la Universitatea din Alba Iulia îl iubesc pe Hagi, spun că Dracula este înspăimântător și au auzit de Inna, dar nu știu că e din România
Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a organizat, joi, evenimentul de primire a studenților străini veniți să studieze prin programul ”Erasmus”. O parte dintre ei au declarat că îl iubesc pe Gheorghe Hagi, așteaptă să viziteze ”Castelul lui Dracula”, iar alții spun să și-au setat melodiile Innei ca ton de apel pe telefon, însă nu știau că este din România.
Peste 40 de studenți, din mai multe țări, s-au întâlnit, joi, într-o sală a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în cadrul unui eveniment festiv, fiind întâmpinați de profesori coordonatori. Aceștia s-au prezentat, spunând fiecare de unde vine și ce studiază, iar la final au primit ghiozdane, agende și pixuri cu însemnele Erasmus, respectiv broșuri de prezentare a orașului și universității.
Studenții străini nu au auzit prea multe despre România și au ales Alba Iulia în urma recomandărilor primite de la colegii lor care au studiat, aici, anii trecuți.
Un băiat, originar din SUA și care studiază în Turcia, a spus că a avut de ales, inițial, între Alba Iulia și Constanța, însă a ales Transilvania, fiind mai aproape de ”Castelul lui Dracula”, pe care vrea să-l viziteze.
Fiind întrebată dacă a auzit de persoane populare din România, o studentă din Turcia spune că îi place de Gheorghe Hagi, timp în care o colegă de-a ei se întreabă, ”Ilie Năstase e cumva tenismen?”, în vreme ce conaționalii lor, auzind discuția, se apropie.
”Îl iubesc pe Hagi, sunt fan Galatasaray și pot spune că în Turcia toată lumea îl iubește pe Hagi. În opinia mea el a fost cel mai bun jucător de fotbal din lume”, a declarat un tânăr, fiind întrerupt de un coleg care a precizat: ”să nu uităm nici de Mircea Lucescu”.
O studentă din Polonia, originară din Belarus, întrebată dacă a auzit de o cântăreață celebră din România, ridică din umeri și sprâncene. După ce este ajutată, ea precizează că a auzit de Inna, însă credea că e din Bulgaria. ”Sigur e din România?”, se întreabă ea, în vreme ce un coleg spune că și-a setat o melodie de-a Innei ca ton de apel pe telefon.
O studentă originară din Italia spune că a venit în România să descopere cultura de aici și să cunoască mai multe despre siturile arheologice existente.
”Am vizitat deja Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia, e o clădire impresionantă, cum puține am văzut. Aștept să vizitez muzeele din împrejurimi și să gust mâncarea tradițională”, a spus ea.
Un tânăr originar din Slovacia, student la Istorie, a spus că a ales să studieze într-un oraș din Transilvana și știe despre Alba Iulia că este un oraș istoric, dar nu foarte mare. Acesta declară că a auzit de Dracula, care e un personaj ”discutabil și înspăimântător”.
Aura Florescu, asistent mobilități Erasmus în cadrul Centrului de Relații Internaționale, declară că la Universitatea din Alba Iulia au ajuns 41 de studenți, iar în total vor fi 49.
”Unii au venit să studieze un semestru, alții un an întreg. Cei mai mulți sunt la Facultatea de Științe Economice, iar cursurile lor vor fi în limba engleză”, spune Aura Florescu.
Un număr de 49 de studenți din Polonia, Turcia, Grecia, Italia, Serbia, Rusia, Uzbekistan, Muntenegru vor studia la Facultățile de Istorie și Filologie, Științe Economice, Științe Exacte și Inginerești, respectiv Drept și Științe Sociale. Ei vor fi cazați în cămine ale universității, cu condiții bune, baie și bucătărie în cameră.
Circa 5.000 de studenți și masteranzi au început, luni, cursurile la Universitatea ”1 Decembrie 1918”, care este singura din Alba Iulia. Ceremonia de deschidere a avut loc luni, iar în cadrul ei au fost premiați studenții cu cele mai mari medii.
[nggallery id=2789]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii