Rămâi conectat

Politică Administrație

Ministrul Educației, la Alba Iulia: Cam în doi, trei ani, o treime din școlile doctorale se vor închide

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a afirmat, sâmbătă, la Alba Iulia, că în următorii doi-trei ani, o treime din școlile doctorale se vor închide, iar altele se vor concentra. El a afirmat că evaluarea internațională a acestor instituții nu se poate realiza mai repede.  

Gala Profesorului Bologna27Ministrul Educației a mai spus că responsabilitatea privind calitatea școlilor doctorale aparține universităților și Academiei Române.

”Mă aștept ca până la sfârșitul lunii să putem anunța acel proiect de evaluare internațională a școlilor doctorale din România și mă aștept, sigur, eu o las moștenire pentru că mandatul meu este scurt, mă aștept ca în următorii doi ani, pentru că nu poți evalua 360 de școli doctorale mai repede, cam în doi ani, cam în trei ani, cred că o treime din ele se vor închide. Altele se vor concentra, în sensul că vor pune piese la un loc și vor face masă critică pe anumite domenii și vom reuși ca în interior să avem confortul că suntem dispuși să ne expunem internațional, nu?… evaluarea internațională”, a spus Curaj.

Citește și Modele de subiecte la Bacalaureat

Ministrul Educației a adăugat că este convins că părerea celor care vor realiza evaluarea internațională ”nu va fi rea, ci bună”, afirmând că școala românească are un potențial extraordinar.

Adrian Curaj a amintit că săptămâna viitoare va fi numit noul Consiliu Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), despre care a spus că a fost foarte serios construit.

”Săptămâna viitoare voi numi noul CNATDCU. A fost pas cu pas și a fost foarte serios construit totul pentru a nu fi o decizie doar a unui ministru, ci a fi un proces în care societatea se construiește pe ea însăși, în sensul că sunt 140 de oameni, care îi selectează pe cei care vor să fie membri ai CNATDCU. Nu s-a mai făcut niciodată un astfel de mecanism transparent”, a spus Curaj.

Ministrul Educației a participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la cea de-a IX-a ediție a Galei Profesorului Bologna, în cadrul căreia 89 de cadre didactice universitare din țară au primit distincții.

Potrivit Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), distincția de Profesor Bologna este singura recunoaștere oferită exclusiv de către studenți pentru cadrele didactice cele mai apreciate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Sălile de clasă ale Colegiului Militar Alba Iulia vor fi modernizate: Licitație de peste 800.000 lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Sălile de clasă ale Colegiului Militar Alba Iulia vor fi modernizate: Licitație de peste 800.000 lei lansată pe SEAP Ministerul Apărării Naționale, Unitatea Militară 01829 București, urmărește să achiziționeze mobilier în sălile de clasă ale Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”. Licitația de peste 800.000 de lei a fost publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea