Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Creștere alarmantă a incendiilor auto în România: 7 mașini iau foc în trafic în fiecare zi. Recomandări pentru șoferi

Bera Larisa

Publicat

în

Creștere alarmantă a incendiilor auto în România: 7 mașini iau foc în trafic în fiecare zi. Recomandări pentru șoferi

În România, în fiecare zi, aproximativ 7 mașini iau foc în trafic, iar doar în luna iunie au fost raportate peste 200 de incendii ale autovehiculelor pe autostrăzi și drumurile naționale.

Citește și: Cum va fi vremea în IULIE 2024: Săptămâni de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor

Pompierii au calculat această medie după ce au intervenit la sute de incendii auto doar în luna trecută. Creșterea temperaturilor a condus inevitabil la o creștere a acestor incidente. Majoritatea mașinilor încep să ardă pe autostrăzi sau în timpul călătoriilor lungi.

Aceste incidente sunt adesea cauzate de componente care se încing frecvent în zilele caniculare, cum ar fi instalația electrică, instalația de combustibil sau sistemul de climatizare, în special când este utilizat intens, inclusiv pe treapta suplimentară.

Este crucial să avem în vedere câteva aspecte pentru a preveni astfel de incidente. În primul rând, trebuie să fim atenți la starea instalației electrice, deoarece un scurtcircuit poate declanșa un incendiu. De asemenea, trebuie să verificăm în mod regulat instalația de combustibil pentru a evita eventuale scurgeri. Sistemul de climatizare trebuie și el verificat, dat fiind că utilizarea intensă în timpul verii poate duce la supraîncălzire.

În plus, este recomandat să avem întotdeauna un extinctor auto funcțional la îndemână și să ne asigurăm că este verificat periodic pentru a putea interveni rapid în caz de necesitate. Evitarea improvizațiilor și efectuarea reparațiilor în service-uri auto autorizate sunt alte măsuri esențiale pentru a menține siguranța vehiculului și a preveni astfel de situații neplăcute.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României Deși nu era româncă, odată venită în România ca soție a viitorului rege Ferdinand (numit Ferdinand Întregitorul sau Ferdinand cel Bun) Regina Maria a devenit femeia care a influențat cel mai mult istoria României. În bine! Nepoată atât […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea